Засилва се натискът за безпристрастно разследване на въздушната безопасност във

...
Засилва се натискът за безпристрастно разследване на въздушната безопасност във
Коментари Харесай

Засилва се натискът за безпристрастно разследване на въздушната безопасност в Беларус

Засилва се натискът за независимо следствие на въздушната сигурност по отношение на насилственото приземяване на самолета на самолетна компания Райънеър (Ryanair) в Минск, в това число изследване на черните кутии на самолета - деликатни дейности поради достъпа до доказателства, споделят авиационни специалисти. Международното отвращение от включването на изтребител и потреблението на бомбена опасност, която наподобява ще се окаже подправена, с цел да бъда отклонен полет към Минск и да бъде арестуван беларуски публицист отстъпник, се концентрира най-вече в обвинявания за спонсорирано от страна похищение и нарушение на права.

Eвропейският авиационен регулатор обаче сподели в сряда, че също така дейностите на Беларус пораждат подозрения за способността ѝ да обезпечи безвредна въздушна навигация, а някои интернационалните представители упорстват за следствие, сходно по тип на тези, когато катастрофира аероплан или има някаква техническа щета. Започването на такова следствие ще сложи на тестване системата за световно съдействие, която от десетилетия като цяло работи добре, споделят авиационни специалисти.

Това е по този начин, тъй като според протокола, наименуван Анекс 13, Беларус, като " страна, където е станало събитието ", ще разполага с правото да управлява всяко следствие за сигурност при " неограничени пълномощия " върху основни доказателства като черните кутии на самолета. " Държавата на събитието има управителната роля ", споделя Майкъл Даниъл, някогашен проверяващ произшествия към Федералната въздухоплавателна администрация (ФВА) на Съединени американски щати. " Но (беларусите) са и основният обвинен в тази ситуация ", прибавя той.

Разследването няма да премине напълно при закрити врата. Съединените щати, където е създаден самолетът " Боинг 737 ", и Полша, където той е регистриран, ще бъдат упълномощени. Всички страни, които са имали свои жители на борда, също ще имат достъп до част от информацията. Литва, дестинация на полета от Гърция, е споделила, че 94-има от пасажерите са нейни жители, деветима - на Франция, и 11 - на Гърция. На борда беше и съветската гражданка София Сапега - 23-годишната другарка на беларуския отстъпник Роман Протасевич, арестувана дружно с него. Нейното наличие може да отвори опция за наблюдателски статут на най-близкия съдружник на Беларус в каквото и да било следствие на разпоредбите за сигурност.

РЯДКА ВРАТИЧКА
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР