Засилено полицейско присъствие ще има днес в цялата страна заради

...
Засилено полицейско присъствие ще има днес в цялата страна заради
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие на балотажа днес

Засилено полицейско наличие ще има през днешния ден в цялата страна поради втория тур на президентските избори. Екипи на Министерство на вътрешните работи ще наблюдават и за опити да се купуват гласове.
Преди дни от министерството оповестиха рекорден брой досъдебни производства след края на парламентарните избори и първия тур на вота за президент. Разследванията бяха над 140, като 122 от тях са за нарушение на изборните права на жителите.

Днес екипи на Министерство на вътрешните работи ще наблюдават за сигнали за пазаруване на гласове в цялата страна. Служителите ще реагират на всеки получен сигнал за сходни закононарушения.
До 19 ч. ще се издават и удостоверения за гласоподаване. Те ще важат единствено пред изборните комисии. Хората могат да получат сходни документи в полицейските ръководства в цялата страна. Удостоверенията ще се издават единствено против подадена поръчка за издаване на нова персонална карта. Днес избираме на балотаж идващите президент и вицепрезидент на Република България. На повторния избор се съревновават двете претендент президентски двойки с най- висок резултат на вота от предходната неделя. Това са Румен Радев / Илияна Йотова и Анастас Герджиков / Невяна Митева. Общо разкритите секции за гласоподаване са над 13 000.
Над 12 000 са секциите за гласоподаване в страната. Те отварят в 7 ч. В 9 399 има машини. Този път устройствата са със 140 по-малко в 23-ти избирателен регион в София поради незадоволително изправни след първия тур. Там, по решение на ЦИК, ще се понижат секциите с по две машини.

И в чужбина изпратените за балотажа устройства са със 80 по-малко. Общо разкритите секции зад граница са 750, най-вече - в Обединеното кралство и в прилежаща Турция. От ЦИК чакат да се гласоподава доста бързо за разлика от предходната неделя, когато вотът бе 2 в 1.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР