Засилено полицейско присъствие имаше в Цалапица през цялата изминала нощ.

...
Засилено полицейско присъствие имаше в Цалапица през цялата изминала нощ.
Коментари Харесай

Колата, с която е похитен Димитър от Цалапица, е на бащата на арестуваните близнаци

Засилено полицейско наличие имаше в Цалапица през цялата минала нощ. Причината – на митинга в понеделник вечерта се стигна до напрежение пред къщата на двамата 19-годишни близнаци, за които прокуратурата заяви, че са помогнали на килъра на 24-годишния Димитър Малинов, предава Нова тв.

Бащата на жертвата сподели, че колата, с която е отвлечен синът му, е на бащата на въпросните близнаци - нещо, което обвиняването удостовери. Автомобилът е открит и конфискуван.

Жителите на Цалапица желаеха двете семейства, забъркани в убийството да бъдат изселени. Снощи нападнаха с камъни, пиратки и димки къщата на близнаците и пробваха да нахлуят в парцела, само че полицията ги спря. Кметът на селото прикани да не се стига до вандалски актове. „ В основата на всичко са евентуално пари, само че не е ясно по какъв начин са изкарани. Говори се, че става дума за опиати ”, добави Ивайло Данаилов.

Според прокуратурата близнаците са помагали на обвинявания в убийството. Единият брат Борислав е транспортирал натрупа, а другият Валентин е обезпечил кирка, мотка и лопата, с цел да бъде изкопан трап. Използавали строителни боклуци от близкото бунище, с цел да прикрият следите.

Районната прокуратура в Пловдив ще внесе на следващия ден в съда настояването за налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража " на 19-годишните близнаци, прецизира БНР.

Продължават дейните дейности по следствието, твърдят от прокуратурата. Все още няма информация да е открит търсеният с европейска заповед за задържане Рангел Бизюрев, упрекнат за осъществяването на жестокото ликвидиране.

Обвинението против двамата е за персонално укривателство.

Предстои Районният съд да насрочи на следващия ден съвещание по настояването на прокуратурата за непрекъснатия им арест.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР