Председател на ТЕЛК - Габрово получи условна присъда за искане

...
Председател на ТЕЛК - Габрово получи условна присъда за искане
Коментари Харесай

Председател на ТЕЛК - Габрово получи условна присъда за искане и получаване на подкуп

Председател на ТЕЛК - Габрово получи условна присъда за искане и приемане на рушвет. Д-р Цанко Дончев се призна за отговорен по обвиняването и след съкращаване на плануваното наказване, беше наказан на 2 години отнемане от независимост, с 4-годишен изпитателен период, предава БНР.

На излизане от правосъдната зала доктор Цанко Дончев не пожела да разяснява изхода от делото, по което той призна виновността си, а точно, че като ръководител на ТЕЛК към регионалната болница в Габрово, в интервала май-ноември 2022 година е изискал и получил рушвет в размер на 3500 лв. от повече от 10 души, за им издаде експертни решения за установяване на степен на трайно понижена продуктивност.

За закононарушението Габровският областен съд дефинира за медика наказване от 2 години отнемане от независимост, с 4-годишен изпитателен период, и го лиши от правото да бъде ръководител или член на ТЕЛК или НЕЛК за интервал от 3 години. Бившият ръководител на трудово-експертната лекарска комисия в Габрово би трябвало да заплати 4000 лв. санкция в интерес на страната и да върне сумата от взетите подкупи.

Така приключи първото дело в Габровския съд, по което обвиняем за рушвет е експерт от ТЕЛК.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Велико Търново.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР