Засилени проверки за спазване на мерките срещу разпространението на COVID-19

...
Засилени проверки за спазване на мерките срещу разпространението на COVID-19
Коментари Харесай

Засилени проверки за спазване на COVID мерките в градския транспорт в София

" Засилени инспекции за съблюдаване на ограниченията против разпространяването на COVID-19 се правят в градския превоз ", заяви шефът на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) Димитър Дилчев.

Съвместни екипи от ЦГМ и Общинска полиция ревизират пасажерите за носене на маски. В пиковите часове тази заран сред 7:00 и 9:00 часа са тествани пасажерите в 38 транспортни средства по автобусни линия 90 и 79 и трамваите от 22 линия. 

Съставен е един акт на жител по Закона за здравето за неносене на маска. Проверките ще продължат и в идващите дни.

Припомняме, че столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че София към този момент е в Етап 2 от новия План за справяне с COVID-19.  Броят на леглата за лекуване на пациенти с COVID-19 в София ще бъде повишен с към 10% през тази седмица.

" Това е една от ограниченията, които обсъдихме по време на общинския щаб дружно с шефа на столичната РЗИ доктор Пенчев ", изясни кметът. По думите ѝ според новия противоепидемичен проект София се намира на Етап 2, като в него се регистрира както процентът на заетите интензивни кревати, по този начин и броят болни, регистрираният растеж и записаната заболеваемост в проведени колективи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР