Засилени проверки за шофиране с превишена скорост, употреба на алкохол

...
Засилени проверки за шофиране с превишена скорост, употреба на алкохол
Коментари Харесай

Шофьорите да внимават! Полицията провежда засилени проверки по Черноморието

Засилени инспекции за шофиране с превишена скорост, приложимост на алкохол и опиати се организират и по Черноморието, оповестява Българска национална телевизия. Акциите в цялата страна са по предписание на Главна дирекция " Национална полиция " и министъра на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков.

През съвсем 24-ото дежурство на Българска национална телевизия с екипите на " Пътна полиция " по Черноморието, камерите ни снимаха десетки инспекции. Автомобилите се избираха на инцидентен принцип, а водачите се тестваха за алкохол и опиати по преценка на служителите на реда.

" На пръв взор разширени зеници, безпокойствие, трептене. Грубо и надменно поведение в доста случаи или пък притъпено такова, безчувствено ", съобщи Петко Михов, " Пътна полиция " -Бургас.

От началото на акцията в Бургас са хванати двама водачи да карат в несъответстващо положение. Единият е бил с 2,59 промила алкохол в кръвта, а при другия са открити съществуването на алкохол, кокаин и канабис. При инспекциите са установени и други нарушавания.

" При инспекцията установихме, че лидерът ръководи МПС като не носи удостоверение за ръководство, надзорен ваучър, както и удостоверение за регистрация на автомобил част втора. Същият транспортира пасажер без колан, отхвърля да му бъде формиран фиш, желае да му бъде формиран акт ", добави Петко Михов.

Повечето от проверяваните водачи оказваха цялостно подпомагане на пътните служители на реда.

" Това, което се случва последно време по пътищата, е невиждано може би и аз съм твърдо " за " такива ограничения, тъй като колкото повече такива ограничения има, толкоз по-малко извършители би следвало да има ", разяснява Атанас Енчев.

От началото на профилираната интервенция във Варна има открити 3 случая на шофиране след приложимост на наркотични субстанции, а един от водачите е отказал да бъде тестван. Екип на Българска национална телевизия стана очевидец на позитивна проба за канабис, само че не през нощта, а при дневните инспекции.

Водачът с позитивна проба за канабис беше арестуван и му беше назначена кръвна проба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР