Засилени проверки в заведенията за хранене по морето. Във Варна

...
Засилени проверки в заведенията за хранене по морето. Във Варна
Коментари Харесай

Инспектори откриха сериозни нарушения в заведения за хранене по морето

Засилени инспекции в заведенията за хранене по морето. Във Варна през днешния ден имаше и хайка на противозаконен пазар за живи животни. Мястото е относително прикрито и единствено хора от тези среди са знаели за него до през днешния ден. Екипът на Българска национална телевизия видя на място, че има кафези с домашни птици, зайци, даже кучета. Други търговци пък продават храна и медикаменти за животните. Всички се ревизират и ще им бъдат наложени санкции.

Варна

Заведенията за хранене във Варна също се ревизират масирано. Само през юли инспекторите от Областната дирекция по сигурност на храните са открили съществени нарушавания в заведение за хранене в град Бяла и на плажа в Шкорпиловци.

Д-р Златина Димова - шеф на ОДБХ Варна: Натъкнахме се на първични материали и храни без генезис, с изминал период на валидност, липса на всякаква хигиена и личен състав, който не е подготвен и е с нередовни здравни книжки.
Един от сериозните проблеми в заведенията за хранене това лято е наемането на фрагменти, които нямат нужната подготовка.
Д-р Златина Димова - шеф на ОДБХ Варна: Понеже личният състав се сменя постоянно, този нов личен състав изисква повече образование, привички, каквито се основават с времето.
Миналия месец инспекторите са ревизирали 330 заведения за хранене във Варненска област. Иззети са близо близо 100 кг локални и млечни артикули, негодни за консумация. Съставени са близо 90 наставления и актове за нарушавания. Собствениците на заведения, които постоянно не съблюдават разпоредбите, се ревизират и по-често.
Д-р Златина Димова - шеф на ОДБХ Варна:Тогава подвигаме оценката на риска от веднъж на тримесечие на веднъж в месеца, с цел да го дисциплинираме по този метод.
Проверките ще продължат през целия деен сезон. Ако вие като консуматори се натъкнете на нередности в заведенията за хранене можете да подадете сигнал на номер 0 700 122 99.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР