Засилени мерки за сигурност преди Новогодишната нощ. От МВР заявиха,

...
Засилени мерки за сигурност преди Новогодишната нощ. От МВР заявиха,
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие на всички обществени места за Нова година

Засилени ограничения за сигурност преди Новогодишната нощ. От Министерство на вътрешните работи обявиха, че ще има засилено полицейско наличие на всички публични места, към огромните търговски вериги, както и заведенията. Засилени инспекции за алкохол и опиати ще има и на пътя. От " Пътна полиция " чакат засилен трафик на 1 и 2 януари.

На първи януари от " Пътна полиция " чакат най-големи да бъдат тапите на Автомагистрала " Хемус ". Преди тунел " Витиня " посока София ще има изкуствено закъснение на трафика. Целта е да не се позволява водачите да седят дълго време в тунелите. Ще се следи прецизно и за шофиране в спешната лента.

С цел понижаване на престоя в тунелите е проведено изкуствено закъснение на трафика преди 42 км, в посока София.
Росен Рапчев, шеф на бранш " Пътен надзор " Групово дело Национална полиция: Препоръката ни от наша страна е да не се изнервят водачите и да се въоръжат с самообладание. Ако е допустимо да изберат различен различен маршрут.
В столицата контролът на пътя се стяга още в ранния следобяд. Униформените ще ревизират за алкохол и опиати. От Министерство на вътрешните работи предизвестяват и водачите, че не е безвредно да употребяват услугата " дринк енд драйв ".
Любомир Костадинов, отдел " Пътна полиция ” към Столична дирекция на вътрешните работи: Много констатации имаме, че чиновниците, които ръководят тези коли, най-малко на територията на София, използват алкохол, наркотични субстанции, или са неправоспособни.
От полицията обявиха, че през празничните дни не са регистрирани тежки престъпни закононарушения. Отчетен е спад от 19 % при грабежите по отношение на предходната година и 12 % при кражбите на коли.
 © Българска телеграфна агенция
От Министерство на вътрешните работи предизвестяват, че в празничните дни обект на грабежи стават постоянно денонощните магазини, както и аптеките.
Димитър Кошов, " Криминална полиция ": Извършителите доста постоянно правят авансово изследване за това в случай че им създадат усещане съмнителни лица да подават по най-бързия метод информация към органите на Министерство на вътрешните работи, с цел да могат да се вземат нужните ограничения.
Преди новогодишната нощ са направени над 4 000 инспекции, свързани с пиротехнически произведения. Открити са 9 нарушавания и са конфискувани малко над 6 800 опаковки с пиротехника.

На всичките огромни входно-изходни артерии ще има полицейски екипи, които ще подкрепят придвижването. Ще се санкционира навлизането в спешната лента. От 14.00 до 20.00 часа на първи ще бъде спряно тежкотоварното придвижване в най-натоварените сектори. Забраната няма да важи за тези, които транспортират рискови товари и живи артикули.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР