Засилен трафик към София се очаква днес. Причината - в

...
Засилен трафик към София се очаква днес. Причината - в
Коментари Харесай

Над 400 000 автомобила се очаква да се върнат днес в София

Засилен трафик към София се чака през днешния ден. Причината - в Светлата седмица работните дни бяха единствено два и доста хора сляха почивките си сред Великден и Гергьовден.

На 29 и 30 април над 500 000 души потеглиха на път от София към провинцията. Затова и упованията са през днешния ден да има засилен трафик.

„ Очакваме към 400 000 автомобила да се върнат в столицата. На 4-и май едвам 90 000 коли са влезнали в София. Движението ще е доста натоварено и молим водачите да не подхващат рискови дейности и да възнамеряват пътуването си ", сподели инж. Даниел Иваничков от АПИ.

При 159-ия километър на автомагистрала „ Тракия” е проведено реверсивно придвижване, като в посока София ще има две ленти за придвижване.

„ Обходният маршрут за облекчение на трафика във Владая е потреблението на „ Струма”. За „ Тракия” молим да се употребява Подбалканския път, който е в много положително състояние”, сподели още инж. Иваничков.

Инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция изясни, че всички механически средства за надзор на скоростта са на терен.

„ От началото на Великденските празниците досега са починали 18 души по пътищата. Нека бъдем деликатни и не усложняваме в допълнение обстановката, която чакаме да е сложна”, моли Близнаков.

Сутринта на граничния пункт с Гърция „ Кулата” ситуацията е спокойна. Очакванията са трафикът да се ускори доста поради интензивното придвижване в посока южната ни съседка през миналите дни.

Проблематични точки са „ Кресненското дефиле” и правата сред Благоевград и Симитли.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР