Защо всички политици започнаха изведнъж да разбират от футбол в

...
Защо всички политици започнаха изведнъж да разбират от футбол в
Коментари Харесай

Валентин Михов: Всички политици започнаха да разбират от футбол в един ден

„ Защо всички политици започнаха внезапно да схващат от футбол в един ден? Моите възторженостти към тях, само че в случай че бяха създали една тактика преди 33 години за строителство на игрища, за образование на децата с подобаващи треньори, педагози и психолози, в този момент щеше да е друго ”.

Така някогашният началник на Българския футболен съюз Валентин Михов разяснява по Нова ТВбезредиците по време на митинга на футболни почитатели в София.

Според него щом митингът е бил позволен, е трябвало по-сериозна подготовка, с цел да не се стига до вълнения. „ Направи по този начин, че да няма ранени служители на реда и жители ”, разясни той.

Той си напомни незабравимият 17 ноември 1994 година, когато националният ни тим победи Франция с 2:1.

„ Това беше като рожден ден за мен. Сякаш се родих. Дай боже още веднъж да се случи сходен триумф. Тогава се държеше на възпитанието, тренировките, учението, за разлика от в този момент. Но главното, което желая да кажа, е, че бързо се отделихме от основата си, от това, което правеше българския футбол. Христо Стоичков, Красимир Балъков - огромни футболисти. Имах щастието да попадна в един тим с тях, като президент ”, разяснява някогашният началник на БФС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР