Защо убиха зловещия гръцки мафиот Вангелис Замбунис? Появиха се нови

...
Защо убиха зловещия гръцки мафиот Вангелис Замбунис? Появиха се нови
Коментари Харесай

Защо убиха зловещия гръцки мафиот Вангелис Замбунис?

Защо убиха злокобния гръцки мафиот Вангелис Замбунис? Появиха се нови доказателства за изтезанието, която потресе страната през вчерашния ден. Гръцката полиция към момента проверява случая, който е следващ епизод от кървавия цикъл на гръцката мафия.

Според осведомени причинителите са употребявали джип Lexus, който е бил откраднат от чужбина преди шест месеца. Това доказателство стана ясно след инспекция на регистрационния му номер от ГДБОП.

Превозното средство е имало и подправени регистрационни номера, които съответстват с различен сходен автомобил в Гърция. По този метод то е нямало да провокира подозрение при положение на полицейска инспекция.

Два сюжета

Полиция преглежда два съществени сюжета за смъртоносната засада: може да е акт на възмездие или поръчково ликвидиране за управление на контрабандата на горива и цигари.

44-годишният мъж беше една от най-влиятелните фигури в „ нощната “ сцена. Той бе прочут с прякора „ Замбон “, в превод „ Шунка “. Преди това той беше упрекнат като водещ член на тайфа за изнудване. Той също по този начин оцеля при опит за ликвидиране в Пирея през 2018 година

„ Замбон “  е бил съществено ранен в ръката и крайници, само че е съумял да се измъкне, откакто автоматът „ Калашников “ на причинителите е засякъл и е съумял да изстреля единствено 3-4 патрона.

Месец по-рано е била убита 33-годишна жена с прякора „ Бела Мафиа “, с която Замбон в миналото е имал дългогодишна връзка. Убийството ѝ е осъществено в гаража на дома ѝ в Кифися.

Миналия юни той беше обвинен, че е забъркан в убийството с Калашников на Василис Рубетис в Коридалос

Рубетис сбеше противник на 44-годишния в „ нощната “ сцена и в бизнеса с трафик на нефт. Той беше и скришен притежател на най-малко една бензиностанция на улица Пиреос.

Преди няколко месеца в Неос Космос, на няколко десетки метра от бензиностанцията на Замбунис, беше открита крадена кола със скрити в багажника автомати Калашников, пълнители и туби с бензин. Полицията счита, че това е част от скрит план за нахлуване против Замбунис. ДНК-то на Рубетис също е намерено в колата.

Един от сюжетите, които се преглеждат по това време (без никакви безапелационни доказателства), е, че Замбунис е осуетил офанзивата против себе си, като е „ отстранил “ противника си

Рубетис беше убит с Калашников във входа на къщата си.

В светлината на това доста хора в този момент считат, че бруталното ликвидиране на Замбунис в неделя сутринта е възмездие за случилото се предходната година.

Друга версия

Някои други източници от полицията имат друга версия.

Те загатват неотдавнашни бомбени офанзиви в Западна Атика, ориентирани към емигранти от някогашни руски страни, които вземат участие в контрабанда на цигари и нефт. Те също настояват, че Замбунис е имал дейна роля в тези действия.

Те считат, че убийството отпреди два дни не е обвързвано със случая „ Рубетис “, а е стимулирано от контрола върху противозаконната търговия с тютюн и петролни артикули

Следи от емигранти от някогашни руски страни бяха открити и в тази ситуация с убийството на Янис Скафтурос през май 2022 година във ваканционния му дом в Скурта.

Замбунис беше атакуван, до момента в който излизаше от бензиностанцията си в Неос Космос. Източници сочат, че както бензиностанцията, по този начин и джипът, който е употребявал за пътуванията си, са бронирани.

От записите от камерите за видеонаблюдение се вижда, че секунди откакто 44-годишният се качва в автомобила, един от нападателите от близко стреля с автомат „ Калашников “ по прозореца на водача. Той изпразнил два пълнителя, след което отворил вратата и прострелял жертвата с револвер.

Все още не е ясно за какво патроните са минали през бронираните стъкла, както и по какъв начин нападателят е съумял да отключи и отвори вратата на колата.

На местопроизшествието обаче са открити 97 гилзи от автомат Калашников и няколко от револвера, с който е убит Замбунис

В автомобила му са открити и револвер и Калашников, които 44-годишният не можел да употребява.

Загадка е за какво членовете на хипотетичната му персонална защита са отсъствали от местопроизшествието.

Източник: KNEWS/Превод:SafeNews

Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР