Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските

...
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските
Коментари Харесай

Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи F-22 или F-35 при битка?

Защо шесто потомство изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна борба , написа в коментарен материал списание National Interest.

Авторът на публикацията Дейв Маджумдар, прочут боен анализатор, написа, че съветският аероплан от ново потомство ще бъде оборудван с оръжейни системи с директна сила , подпомаган от група от към 20 до 30 безпилотни самолета.

Руската отбранителна промишленост преглежда концепции за шесто потомство изтребител, който в последна сметка ще размени Су-57 ПАК-ФА.

Като Военновъздушни сили и Военноморски сили на Съединени американски щати руснаците преглеждат разнообразни концепции, в това число пилотирани-безпилотни екипи, оръжейни системи с директна сила и други Руснаците също преглеждат опцията за нов тип радар и електрооптични сензорни системи за справяне със " стелт " технологиите.

Една от разработваните системи за евентуалния нов аероплан е радиофотонният радар.

Владимир Михаев, консултант на заместник-директора на Концерна за Радиоелектронна технология (КРЕТ), съобщи пред ТАСС, че радарът ще бъде с доста по-голям обхват от съществуващите. Той разясни, че с този радар ще знаят точната позиция на обекта, а също по този начин ще могат да откриват типа на самолета и с какво е въоръжен.

Михаев добави, че новият радар ще може надалеч по-добре да се бори с вражеско заглушаване.

Вече се построяват прототипи на новия радар.

В допълнение към него руснаците приготвят и нов електрооптичен датчик.

Самолетът ще бъде оборудван и с оръжейни системи с директна сила. Той ще бъде придружаван от десетки безпилотни самолета. От думите на Михаев стана ясно, че един от дроните във групировка ще има микровълнови оръжия, в това число оръжейни системи с електронно ориентиране, до момента в който различен безпилотен аероплан ще бъде екипиран със средства за радиоелектронно угнетяване и заличаване, а трети безпилотник ще бъде с стандартно оръжие.

Всяка съответна задача ще бъде разрешавана с друго въоръжение , добави той.

По думите му Русия към този момент употребява лазерни системи за отбрана на самолети и хеликоптери, само че сега се създават и лазери, които физически ще унищожават противников бойни глави. Те ще бъдат ситуирани на бъдещия аероплан.

Грубо казано ние ще можем да изгорим " очите на ракетата " , с които ни гледа. Естествено, такива системи ще бъдат ситуирани на самолетите от шесто потомство, сподели той.

Авторът на публикацията отбелязва, че не е ясно по какъв начин визията на КРЕТ за шесто потомство съветски изтребител ще се трансформира в действителност на фона на опасенията, че може да зародят проблеми с финансирането.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР