Защо ръцете изтръпват? Често това се случва поради временно нарушение

...
Защо ръцете изтръпват? Често това се случва поради временно нарушение
Коментари Харесай

Защо ръцете изтръпват и кога трябва да се обадите на лекар?

Защо ръцете изтръпват? Често това се случва заради краткотрайно нарушаване на кръвообращението в крайника заради прилепяне на кръвоносните съдове и нервните окончания.

Всеки човек повече от един път се е сблъсквал с чувство за загуба на сензитивност в крайник или ръка, съпроводено от леко изтръпване или парене.

Струва си да започнете да се движите повече или да измененията позата си и чувствителността ще се възвърне. И въпреки всичко, неуместната поза по време на сън, за жалост, не е единствената причина за изтръпване на ръцете. Ако все по-често забелязвате загуба на сензитивност в някой крак и тя не изчезва дълго време, би трябвало да внимавате, тъй като изтръпването може да е един от признаците на съществено заболяване.

Защо ръцете изтръпват?

Цервикална остеохондроза

Всяко заболяване на шийния отдел на гръбначния дирек, което предизвиква прищипани нерви, може да докара до изтръпване на ръцете, главоболие и проблеми с координацията.

Започнете да следите за стойката си и също правете специфична гимнастика. По-добре е, несъмнено, да посетите доктор, той ще предпише проучвания за разкриване на патологията.

Множествена склероза

Множествената склероза е съществено неврологично заболяване. Поради увреждане на нервните мембрани на основния и гръбначния мозък, има нарушаване на прекосяването на нервните импулси. Чувствителността е понижена и може да се усети изтръпване на ръцете. Ако се изключат други аргументи за изтръпване на ръцете, би трябвало да се консултирате с невролог.

Синдром на карпалния тунел

Често се следи при хора, чиято активност е обвързвана с монотонна работа с ръцете (програмисти, шивачки, музиканти). Поради повтарящите се придвижвания на пръстите се получава отичане на сухожилията, които минават през тесния канал. Нервът в канала се притиска – човек усеща неприятно изтръпване на ръката (особено сутрин). В напреднала форма това заболяване води до затруднения, до недоразвитост на мускулите на пръстите.

Тромбозата на вените на крайниците

Тромбът забавя притока на кръв, тъй че доставянето на субстанции, значими за поддържане на функционалността на крайниците, се прекъсва. Заболяването наложително изисква вярна диагноза и лекуване.

Анемия и диабет

Тези болести постоянно са съпроводени от нарушаване на кръвообращението в крайниците и вследствие на това се появява изтръпване.

Невралгия на брахиалния плексус и продължителни възпалителни процеси в близките тъкани

Те могат да причинят болежка, последвана от изтръпване на ръката.

Нарушаване на мозъчното кръвообращение (инсулт)

Това е най-опасната причина за изтръпване на ръцете. Ако изтръпването на ръцете е съпроводено и от нарушаване в придвижването на долните крака, комплициране, главоболие, нарушавания на говора и зрението, би трябвало неотложно да се обадите на кола за спешна помощ!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР