Защо президентът Румен Радев първо похвали правителството, че управлява дневния

...
Защо президентът Румен Радев първо похвали правителството, че управлява дневния
Коментари Харесай

Валерия Велева: Българските държавници трябва много да внимават кога и какво говорят

Защо президентът Румен Радев първо похвали държавното управление, че ръководи дневния ред на Европа, а след това ни разгласи за най-периферната страна в Съюза. На какво се дължи това разминаване – разяснява в предаването "Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3 журналистът Валерия Велева.

„ Пред непозната публика президентът не си разрешава да подлага на критика председателството. Там приказва държавникът и дава положителна оценка, която се споделя и от непознати сътрудници. След това приказва пред българска публика. Тогава приказва анализаторът и тогава насочва рецензии във връзка с контракта с Македония, във връзка с името. Така той приказва пред вътрешната политика и акцентира вътрешните проблеми, които не са били решени в границите на председателството”, разяснява Валерия Велева във връзка с разминаването в изявленията на президента във връзка с оценките на европредседателството.

„ Българските държавници би трябвало доста да внимават по кое време и какво приказват. Те би трябвало да знаят, че когато дават оценки за страната, би трябвало да приказват като държавници. Да ги оставят на наблюдаващите. Анализите си да ги оставят за председателството.

Колкото за това, че България е периферна страна. Това е надълбоко погрешна оценка. И това го потвърди днешната среща 16+1. Тя сподели, че е водеща европейска страна. Днешната среща е венецът на българското европредседателство. Защото от срещата на върха през май нямаше нищо съответно отвън прегръдките и целувките. А от днешната среща имаше съответни резултати и числа”, разгласи журналистът.

„ Президентът желае да бъде пореден в своята сдържаност към ръководството. И с тази упоритост, мисля, че влезе в президентството. Но когато регистрира добре свършената работа, той в действителност го прави”, сподели още Велева.

„ В последните 30 години подобен конгрес, като през днешния ден, в България не се случвал. От него ще има резултати, както за България, по този начин и за Западните Балкани”, безапелационна бе Велева връщайки се още веднъж към тематиката за срещата 16+1.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР