Защо препоръките да не ядем след 18 часа вечерта за

...
Защо препоръките да не ядем след 18 часа вечерта за
Коментари Харесай

Как да си спестим излишните калории?

Защо рекомендациите да не ядем след 18 часа вечерта за някои са мит, а за други сериозна щета?

Вредни ли са в действителност вечерните въглехидрати и какъв брой часа преди сън може да се хапва?

Ако с храната Вие си осигурявате повече сила, в сравнение с изразходвате, то тогава ще качвате килограми. Нито времето на приема на непотребни калории, нито последователността, нито даже продуктите не са по този начин значими, както сумарното количество на тези калории.

Освен това даже честотата на приема на храна и размера на порциите не са по този начин значими, колкото ни се коства. Всъщност не съществуват съществени проучвания, които демонстрират вярното количество на банкет на храна или интервалът сред тези приеми.

Голяма част от проучванията съпоставят 10-12 приема на храна с 1-2 приема, като не регистрират калориите, които има в порциите. Разбира се при такива условия по-честите хапвания са за предпочитане, тъй като ще ядете по-малко.

В множеството случаи 3-4 приема на храна са изцяло задоволителни. Дори тези хора, които се стремят да натрупат мускули, не е нужно да ядат на всеки 3 часа - значимо е единствено да си обезпечат нужното количество протеини и калории.

Диетолозите ни поучават колкото се може повече калории да използваме заран, само че това не значи, че в случай че хапнете торта сутринта, то наложително ще я изразходвате. Това са си калории и разпоредбите работят еднообразно и за тях.

 Как да си спестим непотребните калории?

След изобилна закуска обаче вие ще бъдете по-малко гладни денем и ще ви е по-лесно да можете да контролирате порциите за обяд и вечеря. Ако сте гладни през целия ден, то евентуално вечерта ще ядете доста повече, в сравнение с е нужно.

Хубаво е, в случай че сте от хората, които си похапват нощем, да не го вършиме. Има две съществени аргументи за това: преди всичко, с цялостен корем е по-трудно да се спи, защото организмът стопира преработката на храна по време на сън, и на второ място, високото равнище на инсулин оказва отрицателно въздействие на хормона на растежа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР