Защо плачем и сълзите помагат ли ни да се почувстваме

...
Защо плачем и сълзите помагат ли ни да се почувстваме
Коментари Харесай

Защо плачете? Истинските причини за емоционалните сълзи

Защо плачем и сълзите оказват помощ ли ни да се почувстваме по-добре? Ако се чудите какъв брой потребен е плачът и дали в действителност си коства да освободите страстите си по този метод, четете нататък!

Има някои забавни теории за аргументите за прочувствените сълзи, за които ще приказваме през днешния ден.

Учените са открили за какво плачем. Първо, това се случва, с цел да се защищити окото от непознати частици, които могат инцидентно да попаднат в него. На второ място, сълзите се появяват заради съществуването на мощни дразнители, като ярка светлина. И, несъмнено, има и трета причина, която е най-интересна за нас.

Само хората са способни да плачат поради прочувствени аргументи. Само човек е в положение да се разплаче от благополучие или когато е смутен.

Сълзите, които са се появили заради обстоятелството, че човек изпитва мощни прочувствени прекарвания, съдържат доста химикали. Те са доста повече, в сравнение с в по този начин наречените защитни сълзи. Например, има доста хормони на напрежението, които работят като естествени анестетици. За страдание, тези открития потвърждават малко.

Учените са стигнали до заключението, че плачът в действителност не оказва помощ на човек да се оправи със страданието, а е единствено непряк резултат. Много хора настояват, че след значителни сълзи се усещат по-добре, само че в действителност времето оказва помощ, а не риданията. Някои от интервюираните хора настояват, че след рев, се усещат по-зле.

Сълзите постоянно се трансформират в инструмент за операция. Много хора плачат, с цел да получат това, което желаят. Не постоянно става въпрос за материални неща. По-често тези, които проливат сълзи, желаят да усетят внимание и поддръжка.

Струва ли си да плачете?

Трудно е да се отговори на този въпрос. Ако, обаче, към този момент знаете, че след рев ви става по-леко, тогава за какво не? Изразяването на страстите, когато ни превземат, е неотложно. Основното нещо е да го извършите, тъй че по-късно да не се постанова да коригирате следствията. Например, в случай че обидим обичан човек в припадък на яд, ще получим в подмяна съмнение и отчуждение.

Вижте още: Каквото дадеш, това ще получиш

Не забравяйте обаче, че в случай че непрекъснато ви се плаче, това може да е знак за прочувствена неустойчивост или даже за психологични проблеми. Ако това предпочитание е съпроводено от обща уязвимост, отсрочване и отчаяние, тогава има възможност човек да страда от меланхолия. В този случай е по-добре да се консултирате със експерт.

Ако някой плаче, пробвайте се да се отнасяте към него с самообладание и схващане. Оставете индивида да освободи страстите си и по-късно се пробвайте да го успокоите и изслушате. Не прекъсвайте и не давайте прибързани препоръки. В множеството случаи плачещият човек въобще не се нуждае от тях. Той просто желае някой да е там и душата му става малко по-малко самотна и тревожна.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР