Защо ни удря ток, когато докоснем някого? Човешкото тяло крие

...
Защо ни удря ток, когато докоснем някого? Човешкото тяло крие
Коментари Харесай

Защо ни удря ток, когато докоснем някого?

Защо ни удря ток, когато докоснем някого? Човешкото тяло крие невероятни изненади. Например, помислете за обстоятелството, че от време на време сме в положение да организираме електричество в дребни количества към други обекти.

Получавали ли сте в миналото леки токови удари, когато се приближавате до някого или докосвате предмет?

Ако сте се чудили за какво поражда това събитие и по какъв начин работи, това е добра опция най-сетне да получите отговори на въпросите си, написа dama.bg.

Ще разбираем по какъв начин тялото ни е в положение да дава и получава тези дребни разтърсвания и намерихме няколко съвета по какъв начин да избегнете това да се случи.

Всичко към нас се състои от атоми и, несъмнено, това включва и човешкото тяло. Атомите от своя страна са построени от протони, електрони и неутрони. Всеки от тях има позитивен, негативен или безпристрастен заряд.

И до момента в който атомите нормално имат ненапълно постоянен брой от тези 3 типа частици,

Това значи, че те могат да се реалокират от мебелите към облеклата ни и оттова до рамото на сътрудник, когато го поздравим и го потупаме по рамото, или създадем здрависване.

Статичното електричество се случва, когато негативната сила не е уравновесена

Когато има липса на баланс сред електрони и протони, или с други думи, дисбаланс на негативна и позитивна сила,

Независимо от комплицираното му име, евентуално сами сте създавали такова.

Например, в случай че в миналото сте търкали косата си с балон, вършиме това – „ взимате “ няколко електрона повече от тези, които сте имали преди.

Ако обаче малко по-късно се приближите до позитивно зареден обект, помислете за железен предмет или нещо,

Това са електроните, които се движат от едно място на друго, пробвайки се да възстановят салдото. Малките токови удари са по-чести, когато времето е студено и изсъхнало.

През зимата или в елементи на света, където климатът е изключително изсъхнал и леден, статичното електричество може да е по-често.

Това се дължи на обстоятелството, че влажният въздух е натурален проводник, който може да помогне за отбягване на по-силно освобождение, като тези, които се случват в среди, където влажността е по-ниска.

В случая на последното, неналичието на мокрота може да докара до чести електрични разряди, когато човек работи или допира избрани повърхности.

Има избрани материали, които ни дават своите електрони, а други, които ни карат да „ изпращаме искри “.

Както евентуално към този момент знаете, металите са главните проводници на електричество – дотам, че се употребяват за основаване на специфични обекти, чиято единствена цел е да организират електричество.

Съществуват и материи, които имат ниско равнище на проводимост, и въпреки всичко могат да вземат участие в преноса на електричество,

Полиестерът, да вземем за пример, се намира в доста предмети, които използваме в всекидневието си, в това число мебели и облекла.

Съвети за отбягване на лек токов удар

Има няколко лесни стъпки, които можете да предприемете, в случай че желаете да предотвратите това събитие в всекидневието си. Не използвайте гумени обувки, когато ходите по под произвеждащ статично електричество. Уверете се, че овлажнявате стаята, в случай че подозирате, че повода за статичното електричество е мраз и сухота. Използвайте облекла от памук, с цел да избегнете основаването на статично електричество всякога, когато ги обличате. Поддържайте кожата си хидратирана. Докосвайте метал, тъй че статическото електричество да се освобождава на дребни порции, вместо едновременно. Има и антистатични артикули, които могат да ви оказват помощ да почистите повърхностите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР