Защо натовска България се остави да бъде излъгана от Китай

...
Защо натовска България се остави да бъде излъгана от Китай
Коментари Харесай

Защо натовска България се остави да бъде измамена от Китай и Сърбия - Министерство на отбраната и Външно дължат отговори

Защо натовска България се остави да бъде излъгана от Китай и Сърбия, допускайки през въздушното и пространство да се придвижва ракетен комплекс за противовъздушна защита. Този парещ въпрос задава известният проверяващ анализатор и специалист по специфични интервенции Юрий Швец. Той е някогашен офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), съвипусник на Путин от школата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), само че от години живее в Съединени американски щати и е един от най-отявлените съперници на фашисткия режим в Кремъл. От своя извънредно известен youtube канал Швец разяснява полусекретна интервенция, извършена тази събота и неделя. Става дума за 6 самолета на Китайската национална войска, които са илетели от Китай, кацнали са в Азербайджан, а след това са минали през въздушното пространство на две натовски страни – Турция и България, с цел да стигнат до Сърбия. На борда на самолетите са пренасяни ракети земя-въздух HQ-22. Това е първата такава доставка за страна от Европа. Според Сърбия други натовски страни са отказали въздушен кулоар и единствено Турция и България са откликнали на настояването им, споделя в коментара си Юрий Швец. Според него извънредно притеснително е, че Сърбия се оказа от дълго време в един лагер с Русия, а това е извънредно рисково в изискванията на война, която Кремъл води против Украйна. Сръбският президент Александър Вучич се похвалил, че тази седмица ще показа публично тази ракетна система, която била контрактувана за доставка още през 2019 година

Вече стана ясно, че Министерство на защитата е било подведено от Китай. В настояването за прелитането на техни военни самолети е заявено, че става дума за преместване на коли за спешна помощ, кранове, камиони и други А действително е превозен зенитно ракетен комплекс, с дребен радиус на деяние, до към 120 км.

 kitai_samoleti.jpg
Движението на китайските самолети

Искането за сходни коридори постъпва първо във Външно министерство, а то осведоми министерствата на защитата, превоза и стопанската система. Според наши военни специалисти самото прехвръкване на китайските самолети е било доста необичайно и извънредно този път. Шеста транспортни самолета Y-20 не са се движели в обособени шпации от време, а са летели дружно в обща групировка един след различен. Това е признак за някаква неправда в товарите. Явно са се страхували, че в случай че прелитат през разнообразни шпации от време, някои от самолетите могат да бъдат спрени, в случай че се появят подозрения за нередности. Открит остава и въпросът – за какво Военното разузнаване е проспало тази скандална доставка?
След като китайците са излъгали един път България, въздушните им военни доставки за Сърбия би трябвало да бъдат прекъснати, в противоположен случай още веднъж можем да бъдем излъгани и да се превърнем във фактор за дестабилизиране на Балканите, нарушавайки ползите на НАТО и Европейски Съюз, разясняват военни специалисти.

От Министерство на защитата и Външно към момента не са оповестили дали ще наложат наказания на бъдещи китайски военни колета, само че от Атлантическия съвет на България излезнаха с безапелационна позиция да бъдат прекратени полети с китайско оръжие през нашето въздушно пространство. Атлантиците упорстват абсурдът да бъде прегледан неотложно в Народното събрание, тъй като България е унизена и направена за смях пред сътрудниците си.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР