Защо, мръсници от сглобката, мълчите за това съучастие на България

...
Защо, мръсници от сглобката, мълчите за това съучастие на България
Коментари Харесай

Богомил Бонев за готвен терористичен акт срещу Русия: Защо, мръсници от сглобката, мълчите за съучастието на България???

Защо, мръсници от сглобката, мълчите за това съучастничество на България в тероризма? Такъв въпрос перифразирано задава някогашният вътрешен министър Богомил Бонев. Постът е във връзка новината за арестувани 14 кг. взривни субстанции, пътуващи от Одеса за Воронеж и минали през България. Те са били предопределени за организирането на терористични офанзиви във Воронеж и региона в преддверието на президентските избори в Русия.

SafeNews разгласява поста на Богомил Бонев без редакторска интервенция:

Защо, мръсници от сглобката, мълчите за това съучастничество на България в тероризма? Веднаж прикрихте съучастието ни за Кримския мост. Мислехте, че отново ще се получи? Много има да плащате.

По информация на Службата за Държавна сигурност на Грузия, на границата е арестувана пратка, следвала по маршрута Одеса-Румъния-България-Грузия-Русия (Воронеж).

Транспортната и митническа логистика на стоката била проведена от украинския жител с грузински генезис Андрей Шарашидзе. А „ товарът “ е бил транспортиран с миниван с украинска регистрация, ръководен от украинска гражданка. „ Стоката “ с оповестена последна дестинация „ Воронеж, РФ “ (!!!) безусловно гладко е предходна строго охраняваните по всички „ шенгенски “ нормативи граници на държавите-членки на Европейски Съюз Румъния и България. След което наред минава Турция и стига до Грузия. Където след РУТИННА (за разлика от „ тщателните “ шенгенски инспекции в Румъния и България!) митническа инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Сарфи “, е арестувана.

„ Стоката “ е представлявала 14 кг. взривни субстанции (американски експлозиаС-4), разпределен в 7 обособени устройства, предопределени за организирането на терористични офанзиви във Воронеж и региона в преддверието на президентските избори в Русия.

Грузинските управляващи на най-високо равнище обявиха, че „ не желаят страната им да бъде провокативно въвличана в терористични дейности в интерес на друга страна. Които могат да провокират утежняване на връзките с Русия и съществени ответни реакции “. По проблема е заведено дело. „ Установено е, че на 19 януари от украинския град Одеса в Грузия са импортирани взривни устройства и експлозиви, преминаващи през Румъния, България и Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Сарпи с лек автомобил вид миниван, благосъстоятелност на украински жител. откарайте [експлозивите] в Руската федерация, в град Воронеж през Граничен контролно-пропусквателен пункт Даряли “, се споделя в известието на грузинските управляващи. Агенцията прецизира, че „ седем жители на Грузия, трима жители на Украйна и двама жители на Армения са взели участие във вноса на експлозиви в Грузия, напомня SafeNews.

Движението през страната, изпращането на един от контейнерите в посока на Руската федерация и слагането на втория в столицата. ” Също по този начин, съгласно материалите по делото, превозването на експлозиви „ е проведено от жител на Украйна, претендент за народен представител в регионалния съвет на Одеска област от партия „ Слуга на народа “ през 2020 година, Андрей Шарашидзе, който е от град Батуми. “

Установено е, че взривните устройства съдържат еластичен експлозив С-4 с военно качество и могат да бъдат взривени с електродетонатор и специфичен таймер. „ Общото тегло на експлозива доближава 14 кг. В контейнерите са сложени и шест детонатора и шест специфични ключа. Във всичките шест обособени кутии с взривни устройства са инсталирани същия брой електронни таймери, в които е програмирано времето за задействане “, оповестиха от ведомството.

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News Showcase

Още вести четете в секция Коментари

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР