Защо министърът на здравеопазването принуди Министерството на образованието да се

...
Защо министърът на здравеопазването принуди Министерството на образованието да се
Коментари Харесай

АБВ чакат КПКОНПИ и прокуратурата да се произнесат за тестовете на децата

Защо министърът на опазването на здравето принуди Министерството на образованието да се отиде към процедурата за тестване на децата - по този въпрос АБВ чакат отговор от прокуратурата и от КПКОНПИ. Съмнявайки се в публичната поръчка за тестванията, от АБВ желаеха публична информация и след получения отговор, терзанията им не престават, заяви водачът на АБВ Румен Петков. " Считаме, че би трябвало да бъде изработен повсеместен разбор дали са променяни изискванията и периодите за доставка. " Ако има подобен метод, е въпрос на прокуратурата ", безапелационен е Петков. 

Той заяви, че съгласно отговора на просветното министерство, до 12 ноември са тествани 51 684 възпитаници, като са установени 11 позитивни проби, което е 0.02%. Не е доста по-различна картината и във втория интервал – от 800 000 тествани, позитивните проби са 160.
За европейски спор на тематика " Енергетика " упорства Румен Петков
Трябва да има европейски спор на тематика " Енергетика ", безапелационен е водачът на АБВ Румен Петков. Проблемите в сектора  у нас са кат...
Прочети повече
" И в двата случая приказваме за трайна наклонност – 0.02%. Трябва да си дадем сметка, че нагнетявайки обстановката към пандемията, в действителност едни доста наши милиони се пилеят без необикновен смисъл и тук служебното държавно управление има изключителна отговорност ", съобщи Петков. Той е безапелационен, че тези неща не бъдат ли пресечени, спекулацията на тематика Коронавирус, ще става все по-очевидна, а това поражда съмнение у хората.

Защо политиците вземат решение дали имунизациите са положителни, недоумява Румен Петков. След изказванията от година и половина, че имунизацията е оръжие против болестта, Белгия, където хората са имунизирани 90%, е оповестена за алена зона, във Франция са имунизирани 85% и има на практика локдаун, в Германия - 80% имунизирани, в Люксембург – 90%, посочи Петков. Канцлерът Меркел преди година и половина сподели – би трябвало да ускорим въвеждането на имунизациите, т.е. политиците взимат решение тези ваксини стават ли или не стават, напомни Петков и попита: " Някой ще потърси ли отговорност от производителите на имунизациите за това, че имаме този резултат през днешния ден ", уверен, че като приказваме за отговорност, тя би трябвало да визира всички и не може да има недосегаеми.

Лидерът на АБВ изрази подозрения дали вчерашната заповед на здравния министър, че с изключение на зелен документ за вход в България ще се изисква PCR тест, е съветвана с останалите членове на държавното управление. " Ние сме в разгара на зимния туристически сезон и да се повтарят най-грозните практики на отишлото си държавно управление, не е добре ", разяснява той. 

Рискуваме един доста тежко ударен отрасъл, който носи 15 – 16% от Брутният вътрешен продукт на страната да го занулим в този момент с ограничения, които никой от деклариралите туристически пакети за зимния сезон в България не е очаквал, предизвести Петков.
За неотложно премахване на здравния министър настоя Румен Петков
За премахване на здравния министър и незабавна инспекция на доставчиците на проби за учебните заведения настоя водачът на АБВ Румен Петков....
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР