Защо китайското Лего е по-евтино от оригиналното? Кой изобщо е

...
Защо китайското Лего е по-евтино от оригиналното? Кой изобщо е
Коментари Харесай

Децата и парите: Епизод 1 - Как възникват парите и защо са ни нужни

Защо китайското " Лего " е по-евтино от истинското? Кой въобще е измислил парите и за какво? Каква е разликата сред еврото и лв.? Защо ни е да си държим парите в банка?

Това са единствено част от въпросите, които вълнуват 10-годишната Лара Африканова по тематиката за парите и ролята им в нашия живот. Ученичката от столичното 119-о учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов " влиза в ролята на водеща в пилотния епизод на новия подкаст за практични финанси " Децата и парите ". А отговорите дава едно от най-популярните лица в банковия бранш в България и президент на Българския конгрес на бизнес водачите Левон Хампарцумян.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Подкастът " Децата и парите " е взаимен план на " Капитал " и неправителствената организация Junior Achievement Bulgaria, която създава просветителни стратегии в областта на финансовата просветеност и предприемачеството. А концепцията му е да е в помощ на деца и родители, когато беседват вкъщи за парите и тяхната стойност.

В рамките на 10 епизода ще си приказваме за ролята на парите в нашия живот, по какъв начин децата могат
да вземат участие интензивно в планирането на фамилните финанси, по какъв начин да икономисват и да влагат своите спестявания, по какъв начин работят банките, по какъв начин се движат парите в стопанската система и даже какво е нужно, с цел да започнеш личен бизнес.
Президентът на Българския конгрес на бизнес водачите Левон Хампарцумян дава отговор на въпросите на 10-годишната Лара в пилотния епизод на " Децата и парите "

Фотограф: Надежда Чипева
Във всеки епизод диалогът ще се води от възпитаници на възраст сред 9 и 18 години, кoито ще задават въпроси на гост-експерти от региона на финансите, стопанската система и предприемачеството по тематиките, които вълнуват тях самите.

В пилотния епизод на " Децата и парите " ще научите още по какъв начин Лара Африканова прави личен онлайн магазин, в който продава част от играчките си, и за какво съгласно Левон Хампарцумян хартиените пари няма да изчезнат изцяло.
АУДИО Банкерът Левон Хампарцумян дава отговор на въпросите на 10-годишната Лара за цената на нещата в пилотния епизод на просветителния подкаст за практични финанси на " Капитал " и Junior Achievement Bulgaria Your browser does not support the audio tag.
" Децата и парите " се осъществя с поддръжката на MasterCard.

Обратна връзка за " Децата и парите " можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.

Бележка от редактора: Разговорът с Левон Хампарцумян и Лара и Лъчезар Африканови е записан на 26 февруари.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР