Защо хората плащат толкова много пари за бутилирана вода, когато

...
Защо хората плащат толкова много пари за бутилирана вода, когато
Коментари Харесай

Рекламната кампания, която убеди Америка да плаща за бутилирана вода

Защо хората заплащат толкоз доста пари за бутилирана вода, когато могат елементарно да си я набират от чешмата, пита Neatorama? Ами, тъй като постоянно това е единственият метод да пиете вода на открито, а да не приказваме, че е за предпочитане пред нездравословните газирани питиета.

Но по какъв начин в действителност се ражда навикът да плащаме за вода в бутилка?

До огромна степен заслугата е на френската компания Perrier, която съумя да убеди цяла Америка в това. През 1977 година компанията основава специфична рекламна акция, ориентирана към тъкмо избрани хора - поколението сред 45-та и 50-та година, което тогава навлиза в зрелост. Perrier убеждава тези хора, че нейната бутилирана вода е особено за тях; в последна сметка, те са изискани, държат на здравето си и това е методът да отидат на коктейл или празненство без да пият алкохол.

За разлика от содата, водата на Perrier не е подсладена, тя е безлкохолно леко газирано пиво за възрастни. За да доближи до повече хора, Perrier понижава цената съвсем на половина - от 1.09 $ на 69 цента. Бутилираната вода се трансформира в необикновен шлагер, тъй като е по едно и също време изискан и налична.

Останалото към този момент става бързо и когато идната фикс идея - фитнесът - превзема обществото, бутилките с вода услужливо към този момент са на една ръка разстояние в залата или физкултурния салон.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР