Защо, г-н Кмете? - карловци за пореден път отправят въпрос

...
Защо, г-н Кмете? - карловци за пореден път отправят въпрос
Коментари Харесай

Сложихме камери да следят за вандали - кметът нареди да се премахнат

Защо, господин Кмете? - карловци за следващ път насочат въпрос към Кабаиванов.

Проблем, обвързван със свалени камери за видеонаблюдение на публично място, мъчи карловци. Преди известно време, група родолюбиви карловци, с главен основател Атанас Чернооков, възвръщат две занемарени градски чешми - точно тогава слагат и камери за видеонаблюдение, които имат за цел да наблюдават за ваднали и грозни прояви. Въпросните камери са били подаяние от карловски предприемач на общината, само че за жал преди дни камерите биват свалени, като премахването им се случва след предписание на кмета на Карлово - Емил Кабаиванов. А повода - жители се оплакали, че им се нарушава персоналното пространство.

Обикновено условието за непоставяне на камери има както морално, по този начин и законово измерение. Записващи устройства не трябва да бъдат поставяни по този начин, че да нарушават персоналната цялост на обществото. Но в случай че следваме тази логичност, би трябвало да се отстранят и другите камери в града, сложени от общината. И стигаме до въпроса - " Защо по този начин бе Кмете ", насочен от Иван Пелов, който алармира за този карловски парадокс.



" Камерата от фотография 1 е свалена, плюс още една от друга чешма, а тази на фотография 2 не тормози жителите и по тази причина не е свалена. P.S: Забравих да упомена, че няколко пъти се крадат чучурите на една от чешмите и естествено е да бъдат възобновени, и по тази причина се сложиха въпросните камери. ", написа Пелов в обществената мрежа Facebook.

Казусът предизвика поданици на града да изразят мнение. " От камери се тормозят единствено нарушителите. ", написа Лидия Господинова.

Според Захари Тодоров аргументът, че поставените, а и към този момент свалени камери, нарушават персоналното пространство на жителите, е неуместен и комичен. " Нещо друго има в цялата работа.. ", написа той и добавя: " Трябва да се намерения кому е нужно това деяние или по-точно казано на кого му пречи тази камера, с изключение на на жителите. Кой е единичният жител, на който му пречи тази камера? Да не би мястото насреща да се е продало някак си на публичен търг, за който единствено купувача е знаел и отишъл да наддава против себе си. И същият този жител да почва да строи в нарушаване на всички правила за строителство.. Следете парите, търсете дамата и вижте кой има изгода - в границите на шегата, несъмнено. "

" Личното пространство е в дома ни. Навън камерата е за защита на съответният обект, само че и може да помогне и при други обстановки. Пречи на тези с неприятните намерения! ", разяснява Иванка Славкова.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР