Защо? Екип на Българската академия на науките работи върху своя

...
Защо? Екип на Българската академия на науките работи върху своя
Коментари Харесай

Учен от БАН опроверга Борисов за завода в Разград. Нямал общо с ваксини срещу COVID-19

Защо?

Екип на Българската академия на науките работи върху своя ваксина против COVID-19, само че страната ни към момента е доста надалеч от постигането на триумф. Това съобщи в изявление за ФрогНюз преди дни проф. Асена Сербезова преди дни като мотив за думите и бяха забавните хрумвания на водача на “Воля” Веселин Марешки.

България е надалеч от създаването на ваксина, която да помогне в битката с инфекцията съобщи през днешния ден пред Българското национално радио и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, който “не знаел какво има поради премиера”.

“Зная, че се работи в Българска академия на науките по наша ваксина, само че е на прекомерно ранен стадий, там въобще не са почнали предклинични изследвания. Другият вид е да се създава ваксина взаимно с различен производител, просто да се употребява базата. Но фактически не мога да кажа какво е имал поради “, уточни Кунчев.

Заводът е огромен. Основната му цел ще бъде произвеждане на ветеринарни ваксини, евентуално и бактериални ваксини. Но това е нещо в бъдеще време и няма общо с COVID-19. Тези фрази пък пристигнаха от акад. Богдан Петрунов от Българската академия на науките.

Изниква логически въпрос - какви ваксини тогава ще се създават след 16 месеца, че чак да се появим на имунизационната карта като страна и доста страни да си отдъхнат?

Според икономиста Тихомир Каменов в Разград единствено ще бъдат опаковани артикули на непознати компании.

“Тази заран разбирам, че става дума за една миялна и една пълначна машина, вероятно за произвеждане на ваксини на ишлеме. Само че тук става дума за първично и вторично пакетиране на ваксини “, сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР