Защо да ядем тиквено семе? Последните испански изследвания показват, че

...
Защо да ядем тиквено семе? Последните испански изследвания показват, че
Коментари Харесай

Безценните ползи на тиквените семки

Защо да ядем тиквено семе? Последните испански проучвания демонстрират, че тиквените семки съдържат съставки, които са изключително ефикасни при убиването на раковите кафези.

Интересното е, че тези огромни семена също могат да подобрят настроението ви. Тиквените семки са доста потребни за физическото и психическото здраве.

Резултатите от проучванията удостоверяват, че тиквените семки имат антивирусни и противовъзпалителни свойства и са ефикасни против разнообразни типове рак.

Германско изследване показва, че дамите в менопауза се предизвикват да употребяват тези семена всеки ден, с цел да понижат риска от рак на гърдата с 23%.

Още изгоди от тиквените семки

Тиквените семки са богати на цинк, който е от значително значение за имунната система на индивида. Те също по този начин усъвършенстват зрението, съня, настроението и кожата.

Тиквените семки са богати на манган, калий, фибри, протеини и фосфор, които също са значими за положителното здраве.

 Безценните изгоди от тиквените семки

Тези семена са положително лекарство, в случай че желаете да отслабнете. Те са отличен източник на протеини, които ще допринесат за добър стабилизиращ резултат на тежестта. Например, 30 грама тиквени семки имат 5 грама протеин.

Друга изгода от тиквените семки е маслото, което е доста потребно. Това масло съдържа антиоксиданти, които се борят със свободните радикали в човешкото тяло и също по този начин предотвратяват основаването на ракови кафези.

Тиквените семки изобилен и усъвършенстват работата на стомаха. Заради съществуването на фибри в състава им те са подобаващи за разнообразни здравословни диети. Освен това са здравословна опция на нездравословните снаксове. И могат да се похапват като междинна закуска.

Консумацията на тиквените семки е от изгода по доста аргументи. Затова би трябвало да ги прибавяме в менюто си по-често.

Къде да включим тиквеното семе?

 Хляб с тиквени семки

Тези вкусни семчици могат да се употребяват за поръска на ръжен самун. Отделно от това могат да се прибавят и в разнообразни потребни смутита, плодови салати и мляко с плодове. Можете също по този начин да ги употребявате за поръсване на салати без месо. Вписват се отлично в салати с цвекло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР