Защо Азов се бие трети месец, обкръжен в катакомбите на

...
Защо Азов се бие трети месец, обкръжен в катакомбите на
Коментари Харесай

Александър Проханов: Битката на вълшебните птици

Защо „ Азов ” се бие трети месец, обграден в катакомбите на „ Азовстал ”, не желае да се съобщи, предпочитайки гибелта пред плена? Каква мощ, пристрастеност и религия държат азовци на огневите позиции? Може би умират за влизане на Украйна в Европа? Лъскава, просперираща, добре хранена, очарователна със своето благоденствие? Или се борят за европейска, демократична, демократична Украйна, където царува свободата на словото и се зачитат човешките права?

Да не се лъжем, да не си вършим илюзии. Те се борят за небето, за своето черно фашистко небе, където живеят техните фашистки черни богове. Мрачният под земята свят с Нибелунгите, Валкириите, златото на Рейн и Зигфрид изплува на повърхността, издига се и се трансформира в черното небе на фашизма. Бойците от “Азов” не са деца на олигарси, не са рафинирани интелектуалци, не са демократично надъхан юношески планктон. Те са простолюдие, служащи, хора на труда, израснали измежду скучни земни грижи, обременени с компликациите на живота, с тъга добиващи хляба, обречени на всекидневен отегчителен живот. И внезапно измежду тях се появиха проповедници, които ги отклониха от скучното им битие и започнаха да приказват за възвишеното, за небето - за черното небе на фашизма. И тези смътни хора станаха небесни, станаха Нибелунги, станаха герои на дъбовите гори на Рейн. Казаха им, че са най-хубавите на земята, че са смели, благородни, определени. Те се борят за велика страна, където с изключение на Лвов, Левият бряг и Десният бряг, с изключение на Донбас и Крим, влизат Кубан и земите на Донската сеч, Белгород, Курск и Воронеж.

Тази страна има вяра - тайнствена и величествена, като музиката на Вагнер. Има свое мистериозно изкуство - руническо, покриващо със своите знаци не платна и хартия, а човешкото дишащо тяло. И тези хора с съветски и украински семейства палят съветски танкове с американски “Джавелин”, изпращат турски “Байрактар” на позициите на донбаските опълченци.

Ние сме във война в Украйна, а не с демократична Европа с нейните еднополови бракове и пагубно изкуство. Ние сме във война с фашизма в настоящето му технотронно олицетворение. Те не гледат към Европа, само че Европа гледа на тях като на тяхна обичана рожба, която се храни от зърната на европейския демократизъм, с цел да отсече след време родителя си. Либерална Европа смъква корицата си, под която постепенно и неизбежно изниква свастиката, тази, която във кино лентата Лени Рифенщал завъртя своите факелни въртележки в Нюрнберг.

Европа е фашизирана след Украйна. И през днешния ден ние сме във война с величествен фашистки звяр, който пораства върху стоманените си лапи с нокти и стърже разложените черупки на света със заточени нокти.

Каква концепция опълчва Русия през днешния ден на фашистката концепция? Единствената мощ, която победи фашизма през ХХ век, беше Съветският съюз. Под залповете на руските „ Катюши “ и гръмотевиците на Т-34 черното фашистко небе се сви в свитък и изгоря, отстъпи място на аленото руско небе. Идеята за ярко, заслужено братско човечество е преодоляла концепцията за ненавист, послушание и кърваво владичество.

Днешна Русия се отърсва от пърхота на елцинизма, от струпеите на демократичната екзема. И дълбокото, постоянно победоносно възприятие на съветското небе, светещата съветска лазур, стремежът към заслужено, възхитително безсмъртно създание, което ни е завещано от нашите антични предшественици: влъхвите, православните мистици, Златните и Сребърните епохи, лютата руска фантазия, въплътена в картината на Петров-Водкин „ Къпането на аления кон “. Този съветски блян, тази вековна съветска фантазия управлява през днешния ден хиперзвуковите " Кинжали " и " Калибър ", води съветски десантчици и танкисти в борба, въодушевява несравнимите и героични милиции на Донбас. Тази идеология, която към момента не е изцяло проявена, няма своите глашатаи, свои художници и артисти, към този момент участва в днешния съветски народ. Хората, които възхваляват създателя с думите „ Слава на Тебе, Господи! “ и " Аллах Акбар! " Това е идеологията на Победата, идеологията на огромната борба и великото превъзмогване, а Русия още веднъж поема ужасно задължение, отвратително за другите нации – пречупва гърба на фашисткия звяр.

Тази идеология на успеха, идеологията на съветското синьо, идеологията на съветската фантазия ще ни помогне да преодолеем адското фашистко зло, да възстановим разрушените градове, да вдъхновим нашите изобретатели, инженери, служащи, които основават Руската страна с нейния бездънен блян за хубост, правдивост, творчество, доблестен, вечен, богоподобен човек.

Днес, както през всички епохи на съветската история, се бият черният гарван и ясният сокол. Черният гарван пази черното си небе. Яркият сокол се бори за синьото си. Героите, които в този момент побеждават на украинските бойни полета, са соколите на съветската победа, соколите на безсмъртната съветска фантазия. Руснак значи победител.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР