Защо 559 млн. лева от хазартен бизнес не са влезли

...
Защо 559 млн. лева от хазартен бизнес не са влезли
Коментари Харесай

Симеонов не бил запознат как финансовото министерство 5 години не разбрало за милионите от хазарта

Защо 559 млн. лв. от хазартен бизнес не са влезнали в държавната хазна? Защото законът го разрешава или тъй като са укрити? На тези въпроси водачът на НФСБ Валери Симеонов отговори, че няма пропуск в закона.
Попитан по какъв начин се подписват месечните доклади и във финансовото министерство, отговорът на Симеонов отговори, че не е осведомен с механизма. " Има подкупен орган, който разрешава тези злоупотреби ”, съобщи Симеонов пред Нова телевизия и добави, че не можел да приказва за финансовото министерство. Според него, никой не знаел за какъв брой тъкмо пари става въпрос, защото нямало публична информация какъв брой тъкмо талони от лотарийни игри са осъществени на пазара. Това давало опция за доста огромни злоупотреби, счита националният представител. " Никой не знае какви количества (бел. ред. – талони) се внасят, всичко е по декларация ", акцентира той.
По-голямата част от тези суми са облага, продължи Симеонов, уточнявайки, че това е годишна корист, като добави, че това е съгласно него. " Да, трябвало е да се платят съгласно закона, а те са арестувани от оператора ", сподели той.
" Безспорно е, че комисията е купена ", продължи Симеонов, визирайки Държавната комисия по
хазарта. " Още не е потвърдено, само че евентуално ще бъде потвърдено, че законът се пояснява превратно, Комисията по хазарта си затваря очите ", съобщи някогашният вицепремиер.
Бившият ръководител на Комисията по
хазарта Димитър Терзиев сподели пред bTV, че не вижда по какъв начин ще бъде повлияно на петима души. Той отхвърли да е контактувал в миналото с Васил Божков.
Валери Симеонов помоли и да не бъде търсена интрига в протичащото се: " Ако имаше чадър, реакцията на министър-председателя нямаше да е такава. Законопроектът ми нямаше да мине на първо четене, в случай че я нямаше всеобщата поддръжка на сътрудниците от ГЕРБ ”. „ Става въпрос за всеобщо разбиране за недостижимост – никой не е желал да се занимава с това ”, сподели той и видя боязън в възможния отвод да се занимават. А за времето си като вицепремиер посочи, че знаел, че се разпространявала „ една безнравственост ”.
Бившият вицепремиер не пропусна да каже по какъв начин аленият народен представител Румен Гечев, който най-вече защитавал Васил Божков, в действителност се подписал под това законът за
хазарта да се трансформира в това, което е. Симеонов упрекна Българска социалистическа партия и че са „ на хранилка ”.
На въпрос какво става със семейство Найденови (собствениците на Efbet) и техният бизнес, отговорът беше, че те са евентуално са разпитвани и в случай че няма вътрешен човек, не може да се разплете.
За край Валери Симеонов разяснява и, че се минават границите в допустимите връзки сред институцията. " Не бих седнал да разясня дейностите на прокуратурата ", съобщи той, откакто първо сподели, че не бил работил по този начин в тази ситуация с президента. Симеонов обаче сподели и, че президентът също не си икономисал остри приказки на прокуратурата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР