Защитниците на животните, които настояваха в Швейцария да се забрани

...
Защитниците на животните, които настояваха в Швейцария да се забрани
Коментари Харесай

Референдумът за забрана на опитите с животни не събра подкрепа

Защитниците на животните, които упорстваха в Швейцария да се забрани потреблението им при научни опити, губят днешния референдум. Това съобщи ТАСС, базирайки се на телевизия Ер Те Ес, заяви Българска телеграфна агенция. Според първото броене на гласовете в 18 от 26 кантона и полукантона срещу тази самодейност са се оповестили 78,7% от жителите.

Прогнозите бяха, че предлагането на бранителите на животните ще бъде отхвърлено с към 79% от гласовете. Швейцарците към този момент три пъти са отхвърляли налагането на сходна възбрана - през 1985, 1992 и 1993.

Инициаторите на възбраната - група жители, подкрепена от към 80 организации, желаят да се забранят освен опитите върху животни, само че и внасянето в Швейцария на артикули, създадени благодарение на такива опити.

Правителството и Народното събрание приканиха швейцарците да гласоподават срещу. Отрицателно е и отношението на научните кръгове, които се притесняват, че сходна възбрана ще затрудни основаването на нови медицински препарати и вноса на някои медикаменти.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР