Защитникът на ЦСКА - Юрген Матай, сподели възгледите си върху

...
Защитникът на ЦСКА - Юрген Матай, сподели възгледите си върху
Коментари Харесай

Юрген Матей: По-трудно ни е срещу затворени отбори

Защитникът на ЦСКА - Юрген Матай, показа възгледите си върху разнообразни тематики по време на награждаването му за състезател на кръга в Първа Лига. Бранителят разгласи, че е чест за него да бъде капитан на ЦСКА, добавяйки, че се надява скоро почитателите още веднъж да са по стадионите. 

Той даде и своя коментар във връзка на борбата за купата с Лудогорец, заявявайки, че " алените " би трябвало да са подготвени за всяка неточност на " зелените ". 

„ Благодаря за премията. Благодаря на съотборници и треньорски щаб, както и на всички дали своят вот за мен. Късметът постоянно е значим при сходни обстановки. Получих топката, затворих очи и я уцелих доста добре, тъй че несъмнено шансът е основен в такива обстановки “, стартира нидерландецът.

„ Треньорът ми сподели, че съм титулярният капитан. Гледам себе си и да оказвам помощ на тима по метода, по който мога. Имам повече отговорности, само че съм признателен за достойнството “.

Матей вкара необикновен гол от отдалеченост в 14-ия кръг, с който донесе успеха с 1:0 на своя тим против ЦСКА 1948.

„ Да, това е най-хубавият гол в кариерата ми – в случай че го опитвам още 1000 пъти, то ще изкарам топката над стадиона всякога! Без почитатели няма атмосфера и няма същата мощна реакция, както с аудитория по трибуните. Липсват ни последователите, оказват помощ ни в положителни и неприятни моменти. Когато вкараш и чуеш шума от почитателите, възприятието е доста по-добро “.

„ Съгласен съм, че играем добре в Европа, само че ни убягва попадението. Срещу Зоря, да вземем за пример, имахме 1-2 неприятни момента и това ни коства успехите. В шампионата от време на време се мъчим повече, само че би трябвало да намерим златната среда във всички мачове и да се поздравяваме с победи и голове. Трябва да сме непрекъснати и да играем като тим във всеки мач “.

„ Мисля, че някои български тимове играят много по-директно – дълги топки и битка. В Европа тимовете играят с повече разиграване. Тези отбори дават опция и на противниците да играят повече с топката. Нормално е против затворените тимове да имаме компликации. Трябва да намерим метод да срутим стената “.

„ Аз и жена ми сме удовлетворени от живота тук, тъй че не мислим да се местим. Винаги може да мислим за преподписване, само че като футболист, в никакъв случай не мога да изключа трансфер. Всичко е допустимо “.

„ Изоставаме от Лудогорец, само че сме и с мач по-малко. Трябва да играем за победа във всеки мач. И те ще изтърван точки, тъй че би трябвало да се възползваме от грешките, когато настъпят “, приключи Матей. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР