Защитникът на Етър Сашо Александров е един от лидерите на

...
Защитникът на Етър Сашо Александров е един от лидерите на
Коментари Харесай

Алвеша пред БЛИЦ: Имах какво още да дам на Левски, не мога да забравя загубите от ЦСКА

Защитникът на Етър Сашо Александров е един от водачите на " болярите ". Той се показва на високо равнище, а " виолетовите " съумяха да пресечен серията на ЦСКА от осем следващи победи. Срещата във Велико Търново приключи 2:2. Следващите два мача в програмата на Етър са против другите два тима от върха - Левски и Лудогорец. Ето какво показа Алвеша пред БЛИЦ СПОРТ.

- Как приемате равенството против ЦСКА? Етър също имаше много благоприятни условия и можехте даже да спечелите срещата…
- Като цяло добър резултат за нас. ЦСКА сега е в най-хубава форма и беше в серия от осем следващи победи. За нас това беше първи мач против тимовете от върха и мисля, че се представихме доста добре. Тепърва Етър ще се развива и ще играем още по-добре.

- Ти си някогашен състезател на Левски. Имаше ли специфичен заряд този мач за теб?
- За мен всеки мач против грандовете в нашия футбол е значим. Така беше и когато бях в Левски – най-важно бе дербито. Имахме един успешен мач и други два, които се пробвам да не помни, само че е мъчно (б.а. - двете загуби на " сините " с по 0:3 от ЦСКА).

- Повлия ли по някакъв метод съдията в срещата с ЦСКА? Имаше искания от вашия клуб…
- Реално свиреше добре, само че малко повече за тях. Имаше фаулове, които за ЦСКА се даваха, а за нас – не. Най-сериозната обстановка беше, когато Каранга настъпи Минев. Топката към този момент беше избита и съгласно мен това е наложителен червен картон.

- Идва мач с Левски. Тази среща по-специална ли ще е за теб? Какви са възприятията ти към „ сините “?
- Мач като мач. Аз нямам какво да потвърждавам на Левски. Аз каквото можах – дадох. Мисля, че още можех да оказа помощ на тима, само че по този начин се решили. Сега съм в Етър и ще дам всичко от себе си за този тим.

- Може ли Етър да се опълчи на „ сините “ и на Лудогорец, по този начин както го направи против ЦСКА?
- Възможно е. Следващите две седмици ще са ориентирани към тези срещи и ще бъдем оптимално съсредоточени. Дано и още веднъж се изпълни стадиона, по този начин както против ЦСКА. Публиката ни дава сили и се надявам отново да бъде по този начин. Да дойдат и доста почитатели на Левски и да стане същински празник за града.

- Как се чувстваш в Етър?
- Всичко е наред. Колективът е съвършен, имаме положителни треньори. Всичко е чудесно.

- Къде е мястото на Етър в крайното класиране на Първа лига?
- Лично за мен – в случай че не сме в първата шестица, няма да съм удовлетворен. Имаме доста добър тим. При нас неприятното че, че се събрахме малко късно. След 4-и кръг към този момент бяхме целият тим и всички футболисти, които управлението искаше. После ни споходиха травми. Реално от 2-3 кръга сме безусловно всички и това незабавно се демонстрира в играта. Мисля, че ще се преборим за шестицата. Лично мое мнение. Никой не ни е сложил цел, само че аз виждам какъв е потенциалът на тима. Досега 11 кръга нито един тим не ни е надиграл. Ние сме на първо или второ място по притежаване на топката в мачовете от цялата Първа лига.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР