Защитената птица пчелояд вече не гнезди на Алепу“. Това съобщи

...
Защитената птица пчелояд вече не гнезди на Алепу“. Това съобщи
Коментари Харесай

Два вида птици не са се върнали на плажа Алепу

Защитената птица пчелояд към този момент не гнезди на „ Алепу “. Това заяви Тома Белев от Асоциацията на парковете в България, базирайки се на данни от инспекция на специалисти по цялото Черноморие от средата на май. Заради укрепителните действия на свлачището в местността през януари, природозащитниците показаха, че има опция предпазените птици пчелояд и черен щъркел повече да не се завърнат в този регион, съобщи БНР.
" В предпазената зона, в която попада и „ Алепу “, само там не установихме нито един пчелояд. За този тип Регионална инспекция за опазване на околната среда сподели, че ще си откри място. Това, което считаме да създадем към сегашния миг по този случай е да осведомяваме Европейската комисия както за решението на Регионална инспекция за опазване на околната среда, по този начин и за обстановката на увреждане на местообитанието на този тип. Това е птица, която гнезди по пясъците. Когато пясъкът е затрупан с почва, с цел да се направи път и там да вървят машини, птицата липсва. "
Аналогична е обстановката и с черния щъркел.
" Опазването на неговите местообитания е освен по линията за Директивата за птиците, само че и по Конвенцията за Черно море. Черен щъркел също нямаше ", добави Белев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР