Защитаващият титлата си отбор на САЩ спечели с 93:92 след

...
Защитаващият титлата си отбор на САЩ спечели с 93:92 след
Коментари Харесай

Епично шоу, а САЩ едва-едва победи Турция на СП в Китай

Защитаващият купата си тим на Съединени американски щати завоюва с 93:92 след продължение против Турция във втория си мач от група "Е " на международното състезание по баскетбол за мъже в Китай.

Американците стигнаха до успеха по допустимо най-драматичния метод, откакто Крис Мидълтън осъществя два наказателни удара 2.1 секунди преди края на добавените пет минути. Само секунди по-рано турците пропуснаха поредно 4 изстрела от фауллинията при резултат 92:91 в тяхна изгода. Южните ни съседи можеха да завоюват срещата даже още в постоянното време, откакто 12 секунди преди края поведоха за първи път в резултата след панер на Ерсан Илясова с 81:79, само че фаул на Джеди Осман против Джейсън Тейтъм 0.1 секунди преди края разреши на крилото на Бостън Селтикс да изравни и да прати мача в продължение.

С успеха американците и теоретично си осигуриха класиране за втората групова фаза на шампионата, до момента в който за турците остава разочарованието, че не съумяха да нанесат първа загуба на Съединени американски щати на огромно състезание за последните 13 години.
За спечелилите от Съединени американски щати най-резултатен в дуела с 15 точки бе Мидълтън, а Кемба Уокър приключи с 14.

За Турция над всички бе Ерсан Илясова с 23 точки и 14 битки, а още 18 точки прибавиха Мелих Махмутоглу.

Сериозни изненади обаче се получиха в други два мача от днешната стратегия.

Бразилия победи Гърция със 79:78 след 22 точки на Андерсон Веражао, а за Гърция най-резултатен бе Йоргос Принтезис с 20 точки. Лидерът на "елините " Янис Антетокунбо отното не направи нищо запаметяващо се и завърши дуела с 13 точки

Тимът на Германия загуби шансове за място в топ 16 след втора поредна загуба, този път с 68:70 от Доминиканската република. Карибският отбор пък взе втора победа и дружно с отбора на Франция, който разгроми Йордания със 103:64, продължава напред от група "G ".

В група "Н " фаворитете Австралия и Литва реализираха нови триумфи. Литовците се постановиха над Канада с 92:69, до момента в който "озитата " надиграха Сенегал с 81:68.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР