Защитаващият титлата си Новак Джокович (Сърбия) се класира за третия

...
Защитаващият титлата си Новак Джокович (Сърбия) се класира за третия
Коментари Харесай

Тиафо затрудни Джокович, но №1 в света продължава в Мелбърн

Защитаващият купата си Новак Джокович (Сърбия) се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис. Осемкратният първенец и лидер в международната класация Джокович пласира 26 аса и отстрани Франсес Тиафо (САЩ) с 6:3, 6:7(3), 7:6(2), 6:3 след три часа и половина игра.

Тиафо сервираше устойчиво и пласира 23 аса, само че в основните моменти сърбинът сподели класата си, изключително в четвъртия сет, в който направи серия от четири следващи гейма, с цел да победи.

26 aces 23 aces
|
— #AusOpen (@AustralianOpen) " Франсес направи отличен мач. Той сервираше доста добре, направи много асове, игра превъзходно и се веселя, че въпреки всичко не се стигна до пети сет. Ако би трябвало да предпочитам, не бих желал да имам такива мачове в първата седмица. Но не за първи път съм в сходна обстановка. Знам по какъв начин да се оправям. Знаех, че би трябвало да играя на високо равнище. Той доста динамичен и бърз на корта. Беше стабилен и на бекхенд, откъдето чаках повече неточности от него. Затова трябваше да трансформира тактиката си в придвижване. Бях малко по-пасивен във втория и в третия сет. В четвъртия сет отпуснах ръката, настроих ударите си и се получи ", разяснява Джокович, който даби 26 аса.

" It feels like my living room. " shares his recipe for success. |
— #AusOpen (@AustralianOpen) Шампионът от Откритото състезание на Съединени американски щати и номер 3 в схемата Доминик Тийм (Австрия) също продължава напред след безапелационен триумф над германеца Доминик Кьопфер с 6:4, 6:0, 6:2.

11-ият подложен Денис Шаповалов (Канада) нямаше особени проблеми против представителя на домакините Бърнард Томич и завоюва с 6:1, 6:3, 6:2. Следващият противник на Шаповалов ще бъде сънародникът му Феликс Оже-Алиасим.

Номер 20 Оже-Алиасим надви над австралиеца Джеймс Дъкуърт с 6:4, 6:1, 6:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР