Шведското правителство се споразумя с подкрепящата го партия по рамката

...
Шведското правителство се споразумя с подкрепящата го партия по рамката
Коментари Харесай

Швеция предоставя допълнителна подкрепа за Украйна

Ш ведското държавно управление се споразумя с подкрепящата го партия по рамката за оказване на спомагателна военна помощ за Украйна от общо 75 милиарда крони (около 6,45 милиарда евро) за период от три години , заяви през днешния ден шведската институция, представена от Ройтерс.

" За да подсилим шведската поддръжка за Украйна и да подобрим дълготрайната вероятност, държавното управление и [партия] " Шведски демократи " се договориха да се вкара рамка за военната помощ за Украйна в интервала 2024 година – 2026 година “, се споделя в изказване на кабинета.

Slava Ukraini!
— SwedishPM (@SwedishPM)
Сумата ще бъде отмерено разпределена за трите години, като с нея шведската планувана и друга помощ за Украйна ще надвиши 100 милиона крони.

Sweden Plans $7 Billion in Military Aid to Ukraine for 2024-2026
— John Lothian (@JohnLothian)
В изказването на държавното управление се споделя, че в новата стратегия за военна поддръжка са включени даване на оръжие за защита, парична помощ и финансова поддръжка за доставяне с отбранително съоръжение.

Шведското държавно управление съобщи, че плануваната рамка може да натовари публичния бюджет за няколко години, в това число и след края на интервала на деяние през 2026 година

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР