Защитаващата трофея си словачка Петра Влхова се върна в борбата

...
Защитаващата трофея си словачка Петра Влхова се върна в борбата
Коментари Харесай

Петра Влхова се върна в борбата за Големия кристален глобус с победа в гигантския слалом в Оре

Защитаващата трофея си словачка Петра Влхова се върна в битката за втори следващ Голям бистър глобус в Световната купа по ски алпийски дисциплини с победа в гигантския слалом в Оре, Швеция.

Влхова, която в Пекин завоюва олимпийската купа в слалома, даде най-хубаво време в първия манш и трето във втория, което и бе изцяло задоволително, с цел да завоюва с повече от секунда преднина. Словачката финишира с общо време от двата манша от 2:32.59 минути.

На второ място финишира италианката Марта Басино, която изостана с 1.24 секунди от времето на Влхова. Трета приключи американката Микаела Шифрин на 1.70 секунди от победителката. Челната шестица допълниха французойката Теса Уорли и австрийките Рикарда Хаазер и Франциска Грич, която пък даде най-хубаво време във втория манш и по този начин прогресира с цели 19 позиции по отношение на първия манш.

След днешния старт отпред в генералното класиране остава Шифрин с 1216 точки. Влхова е втора с 1139. Трета с 931 точки е италианката Федерика Бриньоне.

В подреждането за Малкия бистър глобус в гигантския слалом води шведката Сара Хектор с 522 точки, пред Теса Уорли с 517, Шифрин с 471 и Влхова с 431.

Следващият старт от Световната купа е още на следващия ден, още веднъж в Оре, където ще бъде извършен слалом.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР