Защитаваме възможността за гласуване и с машина, и с хартия,

...
Защитаваме възможността за гласуване и с машина, и с хартия,
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Некадърници са правили поръчката за медицинските хеликоптери

" Защитаваме опцията за гласоподаване и с машина, и с хартия ", сподели още депутатът от ГЕРБ

„ Хората, които са правили поръчката за медицинските хеликоптери, са некадърници. Те не познават закона, лишили са хората от хеликоптери. Гвоздейков (Георги Гвоздейков, изпълнителен шеф на държавното сдружение ХЕМС) е представител на транспортна компания към Министерство на превоза ”. Това съобщи пред NOVA NEWS депутатът от ГЕРБ и някогашен здравен министър Костадин Ангелов.

„ За медицинските вертолети той (Гвоздейков), няма отношение към поръчката за хеликоптерите ”, сподели Ангелов и изясни, че в самата поръчка няма направено изследване за цената и параметрите на медицинските вертолети.

„ Такова изследване не е направено, нарушен е Законът за публичните поръчки. Прогнозната цена не е настояща към датата на поръчката, евентуално са стъпили на остаряло изследване от 2020 година по тази причина поръчката се приключва. Пазарно изследване не е направено ”, повтори още веднъж Ангелов.

Той изясни, че министър след неговото ръководство е спрял поръчката за вертолети за медицински потребности.

Относно обсъжданите и през днешния ден в Народното събрание промени в Изборния кодекс Ангелов изясни днешното държание на ГЕРБ с отхвърли си от закриване на Обществения съвет към ЦИК и за разкриване на регион „ Чужбина ” с желанието им да обезпечат бистрота за изборния развой.

„ Винаги сме защитавали прозрачността и успяхме да стигнем до консенсус, че Общественият съвет към ЦИК е необходим. Ако той дава гаранции за почтени избори, а ние сме за оптимални гаранции изборният развой да е транспарантен и наличен за всеки български жител, значи остава ”, сподели Ангелов.

„ Защитаваме опцията за гласоподаване и с машина, и с хартия. Това е най-демократичният метод. Може би сме единствената партия, която пази ползите на всички хора, а освен на избрана група, която постанова със мощ своите причини ”, изясни някогашният здравен министър. „ Свикнали сме да се вслушвали в гласа на българските жители, а не да се държим хлапашки ”, добави той.

„ Всеки да има опцията да ревизира какво се е случило. Ще пазиме в зала опцията на всеки българин да ревизира изборния развой. Ще вземем решението, което е в интерес на всички български жители. Това е логиката на демокрацията и това е нашата задача в Народното събрание ”, сподели Костадин Ангелов.

Той разяснява и изявлението на Кирил Петков, че не биха предложили държавно управление на малцинството, в случай че бъде призната хартиената бюлетина. „ Днес разбрахме от Политическа партия, че не желаят да създадат държавно управление, казвайки, че в случай че Народното събрание одобри хартиената бюлетина, те ще откажат. Това е неналичието на държавници и виновни политици. Белег за това да си общественик е къде си поканен по света. Преди дни нашият водач Бойко Борисов бе поканен от вселенския патриарх Вартоломей. Той подари скиптър на вселенския патриарх и Вартоломей служи Литургия с този скиптър. Подарихме жезъла в символ на признателност, че той е дал автокефалност на Украинската православна черква ”, добави депутатът от ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР