Защитата на обвинения в убийство Диньо Динев – Дюран поиска

...
Защитата на обвинения в убийство Диньо Динев – Дюран поиска
Коментари Харесай

Диньо от Нова Загора действал при самозащита при убийството

Защитата на обвинявания в ликвидиране Диньо Динев – Дюран изиска от съда по-лека мярка за подсъдимия. Версията, на която залагат този път, е деяние при самоотбрана. Припомняме, че престъпното лице наръга с нож и умъртви 52-годишния брачен партньор на арбитър Галя Златева в денонощен магазин в центъра на Нова Загора.

 

Първоначалната версия за оневиняване на килъра, че е психологично болен, не мина пред съда. Затова юристите на Диньо изложиха данни, че при спора той е извадил ножа, с цел да се отбрани. Те настояват, че убитият е нападнал първи и свалил на земята Диньо с ритници. При битката Дюран извадил оръжието и наръгал брачна половинка на съдийката. Магистратите обаче не одобриха и тази доктрина и оставиха обвинения с мярка задържане.

 

Други условия дават задоволително дании, че Диньо Динев може да се укрие или да извърши друго закононарушение, съгласно съда. Не такова бе решението предходната седмица когато на същото място Диньо атакува и пробожда 4 пъти младо момче в краката. Една седмица той е бил на независимост, до момента в който не се стига до съдбовния ден и убийството на Боян Златев.

 

Диньо е бил с 2 промила алкохол в кръвта. Редовно се наливал пред магазина и се държал нападателно с хората в региона. Той е от ромския квартал „ Шести “ в Нова Загора. Осъждан е 7 пъти за обири и шофиране след приложимост на алкохол. Заради убийството го грозят от 10 до 20 години затвор.

 

Жителите на Нова Загора излязоха на митинг след случая с искане за оставки на локалните служители на реда, поради нехайството в града и зачестилите сходни произшествия.

 

Източник: 24 часа

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР