Засегнатите туристи от фалита на туроператора Томас Кук и дъщерните

...
Засегнатите туристи от фалита на туроператора Томас Кук и дъщерните
Коментари Харесай

Български туроператор извозва туристите на Томас Кук за своя сметка

Засегнатите туристи от банкрута на туроператора " Томас Кук " и дъщерните му компании в Германия и Полша ще бъдат извозени за сметка на български туроператор, който е представител на компанията у нас. Това заяви за bTV шефът на компанията " Астрал Холидейз " Христо Гълбачев.

В момента в България туристите на банкрутиралия туроператор са общо 3950, като те са настанени в 33 хотела в к.к. " Слънчев бряг " и 21 във Варна.

Гълбачев уточни, че е било взето решение всички туристи да бъдат извозени за сметка на " Астрал Холидейз ", след което българският туроператор ще претендира пред съответните инстанции.

Не можем да оставим клиентите на улицата, безапелационен бе той.

По негови калкулации загубите, които ще претърпи българският туроператор, са за милиони. Гълбачев обаче прикани засегнатите да проявят схващане и самообладание, до момента в който дължимото не бъде изплатено.

Той отхвърли у нас да е имало предварителни данни за банкрута на " Томас Кук ".

Нямахме по-рано предварителна информация и преди тъкмо по-малко от един месец имаше публично известие от Питър Фанкхаузер, че сега договарянията с китайския им вложител и с някои други са извънредно положителни и че " Томас Кук " продължава, изясни Гълбачев.

Според него най-важното е клиентите да запазят доверието си в комерсиалната марка, която е един от най-старите туроператори в България. Той акцентира и че е належащо сътрудниците на компанията да проявят схващане.

Припомняме, на 23 септември бе оповестено, че английският туроператор " Томас Кук " приключва активността си. Над 600 000 туристи, клиенти на туристическата компания, бяха наранени от банкрута ѝ. Малко по-късно подразделенията на компанията в Германия и Полша също оповестиха банкрути.

Първоначално бе обявено, че към 2500 души се намират у нас по линия на " Томас Кук ", в следствие броят им набъбна до 6000. Министър Николина Ангелкова свика незабавна среща на сектора по отношение на банкрута на компанията, а след нея стана ясно, че загубите за родния туризъм се пресмятат в милиони. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР