Засега властите не изключват нито една версия за убийството на

...
Засега властите не изключват нито една версия за убийството на
Коментари Харесай

Не се изключва нито една версия за убийството на Виктория Маринова, Борисов атакува медиите

Засега управляващите не изключват нито една версия за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Това стана ясно от специфичния брифинг в Министерския съвет на вътрешния министър Младен Маринов, основния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов.
На въпрос какъв е претекстът, Цацаров отговори - непринудено нахлуване за полово посягане . Той добави, че задържаният Северин Красимиров е упражнявал бокс, имало данни, че той бил пийнал - бил е " употребявал алкохол " цяла нощ. Нямало на този стадий директни очевидци на закононарушението.
По думите на вътрешния министър Младен Маринов досега не се изключва нито една версия за убийството на Виктория Маринова – както нещо в персоналния ѝ живот, по този начин и убийството да е станало поради специалността ѝ. Припомняме, че Маринова беше лицето на предаването " Детектор ", което русенската телевизия TVN започва в края на септември и в действителност беше излъчен единствено един епизод – изявление с журналиста от " Биволъ " Димитър Стоянов и румънския му сътрудник Атила Биро по случая " Джи Пи Гейт ".
Маринов описа и, че са били арестувани няколко души с престъпно минало, само че са били освободени, защото нямали нищо общо със случая. Вътрешният министър сподели, че задържаният се споделя Северин Надеждов Красимиров, на 21 години, роден и живял в Русе . Маринов изясни, че Красимиров е бил регистриран поради кражба на цветни метали, само че няма публични данни да е правил друго закононарушение. Той посочи и, че има осъществени ДНК експертизи, само че се вършат и други проби.
До сегашния миг наподобява Северин е отговорен, стана ясно от думите на основния прокурор Сотир Цацаров. Повдигнати са две обвинявания на Красимиров – за обезчестяване, за което може да влезе в пандиза от 10 до 20 години, както и за съзнателно ликвидиране по изключително нечовечен метод, като за второто закононарушение може да влезе в пандиза доживот, само че минимум за 15 години. Сега ще се задейства процедура с искане за екстрадиция на Красимиров – пред немски съд. Цацаров също категорично акцентира, че работата по случая продължава – по всички версии.
Реакцията на Бойко Борисов
В брифинга се включи и министър председателят Бойко Борисов, който удостовери обещанието си за в допълнение финансиране на Института по криминалистика, тъй като по сегашната технология трябвали 24 часа, с цел да се извлече ДНК.
Борисов не пропусна да насочи рецензия за прекомерно мощния медиен звук , който можел да помогне за укриване на улики. От тази позиция министър председателят сподели, че задържаният е сменил три пъти адреса си в Германия. Без да загатва съответно имена, Борисов насочи и рецензии към тези, които " очерняли България " и се радвали, че сме в интернационалния информативен поток в отрицателна светлина, „ като Словакия “, визирайки мафиотското ликвидиране на тамошния проверяващ публицист Ян Куцияк, само че благодари и на медиите, които призоваваха да се изчака. В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България, добави водачът на ГЕРБ, като посочи, че „ всякакви сини и червени политици “ се скъсали да изясняват какво се случва в България. " Мигар това не се случва и в други страни ", попита министър-председателят. Той напомни и по какъв начин реагирал на сигнала на Нова телевизия по случая " Димитър Върбанов " и се оказало, че бърка (бел. ред. - от Ню Йорк Борисов подреди да бъдат арестувани отговорните за " побоя " мигновено, само че се оказа, че няма побой и че има видеозаписи, които го потвърждават, само че не стана ясно за какво прокуратура и разследване не са обяснили това на Борисов и дали той е разбрал, откакто даде " разпорежданията " си оттатък Атлантика).
Борисов насочи рецензии и към членове на Европейската национална партия (ЕНП), които " ни разсипаха с туитъри " (бел. ред. - очевидно министър председателят визираше думата " туитове " ) и акцентира, че щял да организира доста сериозен диалог вътре в ЕНП.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР