Засега протести на ресторантьори и хотелиери в Благоевград няма да

...
Засега протести на ресторантьори и хотелиери в Благоевград няма да
Коментари Харесай

Ресторантьорите в Благоевград засега няма да протестират

Засега митинги на ресторантьори и хотелиери в Благоевград няма да има. За това се схванаха на незабавна среща представители на сектора и шефът на Регионалната здравна инспекция  доктор Калоян Калоянов, който ги увери, че идният понеделник се чака доставка на антигенни проби.

Собственици на заведения и хотели окупираха входа на Регионалната здравна ревизия поради хаоса, който по думите им провокирала заповедта на здравния министър за наложителните в обектите им зелени документи.

Васил Димитров, заместник-председател на  Асоциацията на заведенията в България:

" Те ни дадоха тези точки за осъществяване за всеобща имунизация и с проби, откакто страната по някакъв метод не си е изпълнила нейното обвързване, надлежно и ние няма да си осъществим нашето обвързване, което е изцяло обикновено ".

Недоволните желаеха незабавна среща с шефа на РЗИ, който слезе при тях.

" Това е заповед на министъра на опазването на здравето, по-късно ще мога да разясня, би трябвало единствено да извършвам ", сподели лекар Калоянов, само че призна за казуса с антигенните проби:

" Тепърва следва да даде несъмнено количество на РЗИ-Благоевград, което министърът раздава безусловно гратис на лабораториите. 10 лаборатории има на територията на Благоевград, които ще извършат тези проби ".

 След срещата ресторантьорите оповестиха, че ще изчакат до понеделник и към този момент няма да стачкуват:

" С концепцията, че в понеделник ще дойдат безплатните проби. До тогава ние ще плащаме на нашите служащи ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР