Засега малкият хеликоптер, който е готов да стане първият, който

...
Засега малкият хеликоптер, който е готов да стане първият, който
Коментари Харесай

Заредиха батериите на хеликоптера за Марс по време на полет

Засега дребният хеликоптер, който е подготвен да стане първият, който лети в космоса, е в положително положение. НАСА разгласи, че вертолетът Mars Ingenuity е жив и здрав и сполучливо се презарежда, до момента в който е в средата на галактическия полет към Червената планета.

В момента той е позициониран в корема на Rover Perseverance, който започва предишния месец за историческа задача до Марс. НАСА разгласи, че зареждането на шестте литиево-йонни акумулатори на роторите на хеликоптера до 35% – оптималното равнище за поддържане на здравето на батериите по време на полет до Марс, е сполучливо.

„ Това беше доста значим миг, защото беше първата ни опция да включим Ingenuity и да дадем на електрониката “ тест драйв „, откакто стартирахме на 30 юли “, споделя Тим Канам, началник на интервенциите за Mars Helicopter. „ Сега всичко мина по книга, ще правим една и съща активност на всеки две седмици, с цел да поддържаме задоволително положение на зареждане на батериите. “

След като Perseverance допре Марс, батериите ще се зареждат от слънчевия панел на хеликоптера, заяви НАСА. Ако техниката може да издържи студените марсиански нощи, екипът ще продължи напред с тестови полети.

„ Тази интензивност за зареждане демонстрира, че сме оживели при изстрелването и че до момента можем да се оправим с тежката среда на междупланетното пространство “, съобщи ръководителят на плана Ми Аунг.

„ Имаме още доста работа, преди да можем да опитаме първия пробен тест за полет на друга планета, само че сега всички се усещаме доста добре за бъдещето. “

4-килограмовият хеликоптер ще се опита да лети независимо няколко месеца откакто роувърът се допре до Марс. Първо ще се опита да се издигне на 10 фута в извънредно тънката атмосфера на планетата и да лети напред до 6 фута. С всеки опит ще се пробва да отиде малко по-високо и по-далеч.

„ Наистина се усещаме сега като братя Райт “, сподели Аунг предишния месец преди старта.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР