Засега луксозните фирми са по-внимателни на пазара. Движение на акциите

...
Засега луксозните фирми са по-внимателни на пазара. Движение на акциите
Коментари Харесай

Търговската война заплашва световните луксозни марки

Засега първокласните компании са по-внимателни на пазара.

Движение на акциите на LVMH

Увеличаване

Движение на акциите на LVMH

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Акциите на Pandora се сринаха с 20% поради прогнози за по-ниска облага

Компанията за бижута подхваща съкращения поради свиването на продажби на водещите пазари
8 авг 2018
България и Балканите създават от ден на ден облекла за първокласни марки

Югоизточна Европа притегля от ден на ден такива производители
16 юни 2018
Потребителят Millennial

Поколението сред 1980 и 2000 година е напът да промени живота във всички негови аспекти – обществен, стопански и политически
27 апр 2018
Продажбите на коли в Европа с минимален растеж от 5 години

През първото тримесечие покупко-продажбите са нарастнали с 0.6%, а през март са намалели с 5.2%
18 апр 2018 Ескалиращата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай може внезапно да заплаши пазара на първокласни артикули, като някои вложители към този момент се отхвърлиха от високите си оценки за бранша, задвижван от потребителите в двете страни, оповестява Reuters.

Възможен спад на акциите

Все по-високите продажби на компании, преобладаващи на пазара, като LVMH (собственикът на Louis Vuitton) и компанията майка на Gucci - Kering, направиха продуктите си - от скъпи чанти до дизайнерски обувки, обичани на вложителите. Техните акции доближават рекордно високи равнища. Възможният резултат от глобите, налагащи си двете най-големи стопански системи в света, обаче е котировките да се намалят, макар че компаниите, предлагащи първокласни артикули, не са толкоз застрашени от растящия протекционизъм, колкото са да вземем за пример автопроизводителите и други индустриални компании.

" Сега има голям риск поради непредвидимите търговски мита ", счита Дейвид Кейр, комениджър на Saracen, който се отхвърли от акциите си в LVMH предходната година и продаде тези от немската компания Hugo Boss по-рано през юли.

Тарифите въздействат както на клиентите в Съединени американски щати, по този начин и на тези в Китай. Потребителите в двете страни са най-голямата целева група в света, която купува европейски първокласни артикули. Те образуват съвсем половината от приходите в промишлеността.

Влияние върху китайския пазар

Анализаторите предвиждат, че неналичието на доверие в китайския пазар и обезценяването на локалната валута ще повлияе доста на бюджета на непознатите туристи в страната. Това е един от рисковете, които към момента не са изцяло забележими. Сред стоките, които биха били най-засегнати, попадат тези на Salvatore Ferragamo и английската Burberry.

Засега резултатът от комерсиалната война не е рефлектирал изключително върху приходите в промишлеността. Търсенето в Китай на стоките на Louis Vuitton е било по-слабо през второто тримесечие спрямо първото, излиза наяве от отчет на LVMH. Повечето компании обаче считат, че азиатският пазар е главен за промишлеността.

" Все още следим високо търсене от междинната класа в Китай ", съобщи мениджърът на Kering Джийн-Франсис Палус пред анализатори във връзка резултатите на компанията за първото полугодие. Високото равнище на продажбите в страната се дължи на младите консуматори, които избират да си купуват маркови артикули, най-често финансирани от родителите си.

В ръцете на по-богатите

" Като се занимаваш с продажба на първокласни артикули, клиентите ти са надалеч по-малко чувствителни към цената, по тази причина се питаш дали митата и по-високата цена в действителност биха имали огромно влияние върху търсенето ", споделя Фъргъс Шау, портфолио управител и сътрудник в Cerno Capital.

Шау не мисли да приключва присъединяване си в LVMH, защото счита, че митата биха имали доста по-малък резултат върху продуктите от да вземем за пример антикорупционните ограничения.

Под напрежение

Засега първокласните компании са по-внимателни на пазара, само че имат едно мислено. Италианската Confindustria Moda, националната асоциация на текстилните и стилните компании, съобщи, че бизнесмените се притесняват от митата и наблюдават обстановката с вярата да избегнат " ескалацията на протекционизма ".

Макар че по-голямата част от първокласното произвеждане към момента е се намира в Европа, някои компании преценят дали да създадат промени във веригите си за доставки поради комерсиалната война. Това е промишленост, която разрешава да местим потенциала от едно място към друго, в случай че е належащо ", съобщи финансовият шеф на Luxottica - Стефано Граси, пред анализатори.

Италианската група, която прави дизайнерски слънчеви очила за Chanel и Versace, би могла да вземем за пример да насочи повече производството си към Съединени американски щати, в случай че има потребност, тъй като там разполага със цех.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР