Засега изключвам само един сценарий - че за руските власти

...
Засега изключвам само един сценарий - че за руските власти
Коментари Харесай

Журналистът Христо Грозев разследва смъртта на Навални, очаква въ...

" Засега изключвам единствено един сюжет - че за съветските управляващи гибелта е била непредвидена ", споделя Грозев в изявление за " Медуза ".

Той споделя, че фамилията на Навални се е готвело за най-лошото, още когато Алексей взема решение да се върне от Германия в Русия.

" Помня, че в навечерието на неговото завръщане попитах Юлия дали схваща, че в Русия ще го арестуват. Тя просто се усмихна и сподели: " Христо, толкоз си доверчив. Не единствено ще го арестуват, само че и с години ще го държат в пандиза. А може и да го убият ", споделя Грозев.

В изявлението проверяващият публицист споделя, че доста евентуално ще се насочи към отровителите от 2020 година, защото към този момент се появиха данни, че по тялото на Навални има синини, които се появяват при опит да се удържи пациент с спазми. " А конвулсиите са характерен признак от предозиране с органофосвати ", споделя Грозев и продължава: Като нищо е било подредено на екипа от 2020 година " да довърши работата си от този момент ". Нали ние ги разсекретихме. Защо да се рискува с други?! ".

" Засега изцяло изключвам единствено един сюжет - че за съветските управляващи гибелта на Навални е била изненада, изключително неприятна изненада. Е, нямам доверие, че той просто е бил " незадоволително третиран “ или " повърхностно “ доведен до такова положение. Изключено. Защото Федералната работа за сигурност (ФСБ) разбра цената на Навални за бъдещата Русия, без значение каква ще се окаже тя. Алексей щеше да стане капитал за бъдещи договаряния, за замяна. И не можеха просто да го " пропуснат ", счита Грозев.

 

" Плюсът е, че в малко и отдалечено място като Харп, и всевъзможни следи, оставени от възможни убийци, ще бъдат доста по-забележими. И не приказваме единствено за фактуриране или данни за полети – има и очевидци. Едно е да ги търсиш в огромен град и напълно друго е, когато кола на ФСБ минава през малко село. Тя ще се вижда от всеки прозорец ", разяснява журналистът.

 

" Вече получих предизвестия от мои източници, че може да стартира цяла вълна от репресии и убийства, че Путин има " специфични проекти " за съветските опозиционни водачи. Ако това е правилно, Яшин и Кара-Мурза биха били изключително уязвими ", добави Грозев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР