Заседанието на парламента, насрочено за днес, се провали и така

...
Заседанието на парламента, насрочено за днес, се провали и така
Коментари Харесай

ГЕРБ провалиха изслушването на Борисов в парламента


Заседанието на Народното събрание, планувано за през днешния ден, се провали и по този начин министър председателят Бойко Борисов на процедура бе избавен да се изяснява пред депутатите за успеваемостта на ограниченията против Групата на ГЕРБ не се записва при инспекцията на кворума и народните представители бяха разпуснати. Изслушването на Борисов бе поискано от Българска социалистическа партия.

Миналата седмица социалистите внесоха настояването привикване на съвещание, а ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ го свика за вторник, тъй като бе подписано от нужния брой депутати, с цел да не може да откаже.

Депутатите трябваше да се съберат в 13 часа, само че малко преди този момент Менда Стоянова от ГЕРБ разгласи, че ръководещата партия няма да взе участие в регистрацията. Обяснението - не желали да стават " съучастници на една политическа партия и нейната лидерка да употребяват Народното събрание за персонален пиар ".

Стоянова изясни, че Народното събрание работи в изискванията на изключително състояние и депутатите би трябвало да се събират единствено за неотложни промени, свързани с ограниченията против ковид, както и за незабавни законодателни промени. Случаят обаче не бил подобен.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че още веднъж са внесли настояването си за чуване на Борисов. Днес министър председателят даде образец, че за него думи като парламентаризъм и държавност не съществуват, разяснява водачът на левицата Корнелия Нинова. По думите й това е следващата стъпка към еднолична власт, вървяща самоуверено към тирания. Ние като съпротива няма да се примирим с това, ще използваме всички законови механизми, безапелационна бе Нинова. Тя добави, че Борисов е наредил на своите депутати да провалят съвещанието. Премиерът се скри от въпросите на българите и се подигра с техните паники, сподели още Нинова.

Уважаеми българи, употребяват страха ви от заболяването, с цел да скрият безсилието си против безработицата, против банкрутите, против неразбираемото бъдеще. Разделят ви, настройват ви едни против други, с цел да ви владеят. Настройват хората в София против провинцията. Такива, които съблюдават карантина, против такива, които не съблюдават. Българи против роми. Един щаб против различен щаб. Правителството се храни от тази разлъка и от страха. Докато вие сте сковани в домовете си от страха, страната абдикира от отговорностите си, обърна се към българските жители Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР