Заседанието на Парламента бе прекъснато от председателя на НС Росен

...
Заседанието на Парламента бе прекъснато от председателя на НС Росен
Коментари Харесай

Декларация срещу НАТО предизвика скандал в Парламента

Заседанието на Парламента бе прекратено от ръководителя на Народно събрание Росен Желязков поради спор в зала сред депутата Манол Пейков от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и Цончо Ганев от „ Възраждане “. Ще прекъсна за 10 минути, с цел да се успокоят пристрастеностите от извънредно хумористични до трагично неприятни, означи Росен Желязков. Преди това водачът на “Възраждане ” Костадин Костадинов представи декларация в зала, ориентирана против НАТО и участието на България в Алианса. 

Пръв от трибуната на Народното събрание Цончо Ганев от “Възраждане ” настоя, че “лицето Пейков е несъответстващ ” в пленарна зала и добави забележки по адрес на персоналната хигиена на депутата. “Не е обикновено да имаме толкоз рано заран пияни народни представители, а пък други дрогирани. Ще създадем съответно предложение да въведем надзор с дрегер, който всеки един народен представител да си го поеме като разход ”, сподели Цончо Ганев. След това още веднъж в процедура по метод на водене сътрудника му Ангел Георгиев настоя, че ръководителят на Народното събрание демонстрира двоен стандарт, като за по-малки прегрешения е правил забележки на депутати от “Възраждане ”. “Манол Пейков откъм гърба вие, грухти и издава нечленоразделни звуци, вие даже забележка не му вършиме ”, сподели Георгиев. Той настоя, че тук е Народно заседание и следвало “лицето Пейков ” да стартира да се държи “малко по-уважително към институцията ”. Вашето държание също е укоримо, тъй като не вършиме забележка на сглобката, добави депутатът. 

Манол Пейков отговори от трибуната с думите “крадецът вика дръжте крадеца ”. Той прикани “Възраждане ” да спрат с клеветите. Желая ви доста благополучие и триумфи в бъдещите ви инициативи, сподели той. 

В коридорите, където са стаите на народните представители, медиите снимаха по какъв начин депутати от “Възраждане ” подвикват и насочат вербални обиди по адрес на Пейков. 

По-късно пред публицисти Манол Пейков изясни, че повода да подвиква от място в залата е позицията на “Възраждане ” за НАТО. Подвиквах им, че времето им е завършило, добави Пейков. Относно обвиняванията, че се явява в пленарна зала в нетрезво положение, Пейков се пошегува: “аз съм роден на градус ” и се извини, в случай че е споделил нещо нецензурно.

“Роден съм с доста мощно възприятие за правдивост. Смятам, че господин Костадинов не има вяра и на думичка от нещата, които приказва в зала. Той ги приказва напълно за своя сметка за набиране на гласоподаватели. Мен това ме изважда от кожата ми ”, означи депутатът. Според Пейков от време на време, с цел да стигнеш до гласоподавателите на “Възраждане ”, би трябвало да проявиш въображение. Аз се пробвам да демонстрирам въображение, добави депутатът. По думите му казусът е, че “Възраждане ” непрестанно минавали границите и разчитали на това, че другите са възпитани. Той добави, че няма да се извини на “Възраждане ”.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР