Заседанието на Надзорния съвет на НЗОК, което трябваше да се

...
Заседанието на Надзорния съвет на НЗОК, което трябваше да се
Коментари Харесай

Отложиха заседанието на Надзора на НЗОК

Заседанието на Надзорния съвет на НЗОК, което трябваше да се организира през днешния ден от 16 часа, е отсрочено, излиза наяве от уеб страницата на Здравната каса.

Припомняме, че на него трябваше още веднъж да бъдат прегледани плановете на НРД за медицински и дентални действия 2023-2025, поради нужда от координиране със съсловните организации на недоуточнени текстове.

В дневния ред на Надзора за днешното съвещание беше и одобряването на стойности по РЗОК за дейностите в болнична здравна помощ за възнаграждение през месец септември 2023 година (дейност м. август 2023 г.), индикативни стойности за медицински произведения, прилагани в лечебните заведения, които НЗОК заплаща отвън цената на оказваните медицински услуги и индикативни стойности за лекарствени артикули за лекуване на злокачествени болести и лекарствени артикули при животозастрашаващи кръвоизливи и незабавни оперативни и инвазивни интервенции за възнаграждение през месец октомври 2023 година (дейност м. август 2023 г.).

Надзорниците трябваше още да утвърдят Спецификация с избрани и групирани медицински произведения, прилагани в изискванията на извънболничната и болничната помощ за 2024 г.; да одобрят по принцип плановете на Механизъм, гарантиращ предвидимост и резистентност на бюджета на НЗОК за 2023 година за лекарствените артикули, заплащани изцяло или отчасти от НЗОК и Методика за използване на Механизма, както и да одобряват Механизъм за медицинските произведения за 2023 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР