Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност се проведе експресно.

...
Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност се проведе експресно.
Коментари Харесай

Половината КСНС в чужбина, вместо на Дондуков2

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност се организира експресно. Оказа се, че известна част от поканените са в чужбина, а други им предстоеше да пътуват. Затова президентът Румен Радев свика ново съвещание 17 октомври, като още веднъж тематиката ще бъде битката с корупцията. Президентът разгласи, че привиква КСНС на 30 август.

От кабинетът обявиха, че държавното управление е извело като приоритет в своята работа систематичната битка с корупцията по всички етажи на властта и приемането на антикорупционно законодателство до края на годината. От там оповестиха, че министрите показват цялостна поддръжка на напъните на президента да консолидира институционалните дейности в битката с корупцията и ще продължи да взе участие интензивно в този развой, по тази причина всевъзможни изказвания за протест на съвещанието на КСНС са нечиста сделка.

Отсъствието на вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, както и по-ранното потегляне на министъра на финансите Владислав Горанов, от съвещанието на КСНС бе аргументирано с интернационалните задължения на страната ни и на съответните министри. Захариева е във Варшава за присъединяване в среща на министрите на външните работи във формат Букурещ – Б 9, на която първите дипломати на страните членки на НАТО от Източния фланг разискват подготовката за срещата на най-високо ниво на Алианса през 2018 година и осъществяването на решенията от Срещата на върха във Варшава през 2016 година, провокации пред сигурността и въпроси на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз. Красимир Каракачанов е на публично посещаване във Франция за разискване на двустранното съдействие в региона на защитата.

Министърът на финансите Владислав Горанов беше освободен преди края на съвещанието на КСНС заради нуждата да замине за Люксембург, където стартира съвещание на Съвета по стопански и финансови въпроси на Европейския съюз и на което ще бъде обсъждано законодателното предложение за окончателната система на Данък добавена стойност.

Премиерът Бойко Борисов пристигна с час и половина по-късно на съвещанието, тъй като организира среща с управлението и представители на "Емко " в Министерски съвет, а на шефовете на парламентарните групи на ГЕРБ Цветан Цветанов и на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ им се наложи да си тръгнат преди приключването му. Двамата обясниха, че е бързат за полет за чужбина, обвързван с политическите им каузи., тъй че изобщо не могло да става дума за пренебрежение.

По време на късото съвещание президентът Радев съобщи, че за остротата на казуса с корупцията можем да съдим по многочислените кавги в медиите, по срутва на задграничните вложения, по нежеланото място на България в голям брой влиятелни интернационалните ранглисти по тематиката и по рекомендациите и оценките на нашите европейски сътрудници.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР