Заседанието на Групата за наблюдение на демокрацията принципите на правовата

...
Заседанието на Групата за наблюдение на демокрацията принципите на правовата
Коментари Харесай

Европарламентът уличи Гешев и ГЕРБ в лъжа

Заседанието на Групата за наблюдаване на демокрацията правилата на правовата страна и главните права от 28 август е било проведено по лична самодейност на групата и е било фокусирано върху последните събития в България по отношение на демокрацията, правилата на правовата страна и главните права, по-специално свободата на медиите, независимостта на правосъдната система и разделянето на управляващите. Това се споделя в позиция, публикувана от пресцентъра на Европейския парламент, която на процедура опроверга информация, публикувана от българската прокуратура и ръководещите от ГЕРБ.

В деня на провеждането на съвещанието пресцентърът на прокуратура разгласява известие, в което бе посочено, че: "Дискусията е проведена от Европейския парламент по предложение на основния прокурор Иван Гешев за разискване на настоящите провокации пред Прокуратурата на Република България в подтекста на засилен политически и медиен напън ".

На уеб страницата на ГЕРБ пък бе качен коментар на евродепутата Емил Радев във връзка закритото съвещание на мониторинговата група. Радев е представен да споделя следното: "Евродепутати са осъдили потреблението на бесилки, ковчези и чували за трупове по време на митингите в България. Позицията е била изразена на съвещанието на подкомисията за върховенството на закона към комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент, на което е прегледана обстановката по върховенството на закона в България ".

В отговор от Групата за наблюдаване на демокрацията правилата на правовата страна и главните права декларират, че няколко участници, както и други лица, които не са взели участие в съвещанието, са популяризирали детайлности от полемиката.

"В този подтекст означаваме изказването на българската прокуратура и на други участници. Всички изказвания отразяват извънредно и единствено техните наблюдения. Тези изказвания съдържат изказвания, които не се споделят от DRFMG. ", се показва.

DRFMG ще рапортува на Комисията по цивилен свободи на Екологичен потенциал (LIBE) по отношение на мониторинга като цяло, нашите изводи от горепосоченото чуване, както и отговорите на въпроса с искане за писмен отговор, който ще бъде възложен на българските управляващи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР