Зърнопроизводителите излязоха на национален протест. Недоволството на бранша бе породена

...
Зърнопроизводителите излязоха на национален протест. Недоволството на бранша бе породена
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите излязоха на национален протест

Зърнопроизводителите излязоха на народен митинг . Недоволството на сектора бе подбудена от решението на държавното управление да вдигне на зърно от Украйна.

Опитите за разговор сред земеделците и властта не дадоха резултат. зърнопроизводителите терористи, а митингите.

В протестните дейности се включват над 25 организации. Земеделците оповестиха, че ще блокират основни пътища в страната, както и гранични пунктове. Те упорстват възбраната за импорт на украинско зърно да бъде върната и да получат спомагателни средства от Европейска комисия. От бранща показват, че секторът е в обстановка, покрай колапс

По информация на БНР над 300 аграрни производители с трактори, комбайни и друга техника са се събрали на изхода на Стара Загора в посока автомагистрала " Тракия ". От Тракийския съюз на зърнопроизводителите оповестяват, че полицията е пробвала да спре участници в митинга.

Зърнопроизводители от Благоевград пък се готвят да блокират кръговото придвижване на Е-79 и Автомагистрала " Струма ". Тежка техника блокира пътя към ферибота в Оряхово. Земеделците блокират също пътищата към Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе и Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Видин.

Ръководството на Българския фермерски съюз пък се събра на летището в Бяла Слатина, където е извадена цялата агротехника от региона.
 Министърът на превоза уверен, че митингът на зърнарите е политически
Министърът на превоза уверен, че митингът на зърнарите е политически

България няма какво да загуби от вноса на украинско зърно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР