Зареждане на картата за градския транспорт в София през интернет

...
Зареждане на картата за градския транспорт в София през интернет
Коментари Харесай

Плащаме с банкова карта билети за градския транспорт в София

Зареждане на картата за градския превоз в София през интернет и безконтактно пазаруване на билет с банкова карта от днес - това са част от нововъведенията на Центъра за градска подвижност.

Всеки може да преиздаде остарялата си карта в 24-те пункта на Центъра за градска подвижност гратис. С нея след регистрация в уеб портала искащите ще могат да зареждат пътуванията си и през интернет. Старите карти не престават да важат още година.

" На уеб страницата на Центъра за градска подвижност създавате вашия профил със фотография, с имейл, с телефон, при което на ПУК на Центъра за градска подвижност единствено ще продиктувате вашия имейл или телефон, профилът ви ще бъде зареден и картата ще излезе с нужния превозен документ, който желаете да заредите върху нея. 60 минути за валидация. Това значи, че на 59-ата минута може да се валидирате и да пътувате още 15, 20, 30 минути и по този начин нататък.

Отново ще повторя. Нека да се прегледат съответно предложенията. Могат да дойдат и други хрумвания от съветниците. Знаете, че има доста дейни измежду тях. Тази електронна система ще бъде изплатена през 2028 година и по контракт коства 83 милиона лв. ", сподели Димитър Дилчев от Центъра за градска подвижност.

Той изясни пред БНР, че следва на 17 май в Общинския съвет да бъде импортирано предложение в градския превоз да се издава и така наречен билет за време.

От гражданската организация " Спаси София "  критикуваха старта на новата билетна система в София, която не давала възможност на жителите да употребяват билет с прехвърляне сред другите транспортни средства. Според организацията по този начин се оскъпява пътуването на столичани със система, за която ще се платят близо 100 млн. лева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР